Нови перфузори за недоносените бебета в Хасково

Нови перфузори за недоносените бебета в Хасково

Два броя перфузори бяха дарени на неонатологичното отделение в МБАЛ- Хасково от Фондация “Нашите недоносени деца”, благодарение на партьорството ни с Макаве ЕООД. Те са закупени със средства от кампания, стартирала през ноември 2021 година, в рамките на която вече бяха осигурени 8 броя кислородни палатки за най-малките пациенти в неонатологичното отделение към МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен и 6 броя в Клиниката по неонатология към Специализирана болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести „Проф. Иван Митев“ – София. Дарените перфузори са много необходими в грижите за недоносените бебета, защото позволяват бавно и дозирано въвеждане на лекарства, средства за парентерално хранене и електролитни разтвори.

Изключително благодарни сме за полученото дарение”, споделя д-р Красимира Желязкова, завеждаща на неонатологичното отделение в МБАЛ – Хасково. “Вече ползваме перфузорите за най-малките ни пациенти. Много са хубави и много улесняват работата ни.

От началото на ноември 2021 година, до края на ноември 2022 година, 5 процента от нетната стойност на приходите на онлайн магазин www.shop.makave.eu за артикулите Продукти за бебета – Colief и Продукти за бебето – Water Wipes, бяха предназначени като дарение за каузите на Фондация “Нашите недоносени деца”. Бихме искали да изкажем огромната си благодарност за подкрепата, с която успяхме да осигурим по-добри грижи за най-малките и крехки пациенти в три неонатологични отделения в страната.

Подобряването на условията и апаратурата в българските неонатологии е сред основните мисии на Фондация “Нашите недоносени деца” и всяка година успяваме да помогнем с многобройни дарения в тази насока, благодарение на корпоративни дарители, съмишленици и кампании с широка обществена подкрепа. През изминалата година, с вашата помощ осигурихме за неонатологичното отделение в Хасково базисни консумативи и апаратура, нов болничен стерилизатор и реанимационна маса и кувьоз, от които имаше спешна нужда. Със събраните от кампанията средства бяха дарени и две кислородни палатки за отделението.

Фондация “Нашите недоносени деца” е изключително признателна на всички свои поддръжници и дарители за подкрепата на дейността ни за подобряване на грижите за преждевременно родените деца във всички краища на България.

 

Как можете да направите своя принос в подкрепа на нашата кауза?

Апаратурата за неонатологичните отделения е животоспасяваща и от огромно значение за бъдещото здраве и развитие на най-малките пациенти. В момента усилията ни са насочени в дарителска кампания за осигуряване на съвременен респиратор, от който се нуждае неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД в гр. Кърджали. Благодарение на него, недоносените бебета, които се раждат в града, ще разполагат с апарат със щадящи за белите дробове режими на обдишване и ще могат да получат по-качествени грижи след раждането.