Пет семейни стаи в страната получиха въздухопречистватели

Пет семейни стаи в страната получиха въздухопречистватели

Пречистватели на въздух за 5 семейни стаи в страната, дари Daikin Bulgaria. Те ще осигурят по-голям комфорт и ще подобрят качеството на въздуха за най-малките пациенти и родителите им им в неонатологичните отделения на Шумен, Пловдив, Стара Загора и ДМСГД – Плевен. Пречиствателите вече са на разположение в семейните стаи и ще спомогнат за по-здравословна среда в тях.

Уредите са считани за допълнителна мярка в борбата срещу респираторните заболявания, които са много рискови за най-крехките или болни бебета.
Пречиствателите отстраняват почти напълно наличните във въздуха респираторни вируси, показват проведени с тях изпитания. С помощта на активен плазмено йонен разряд и технологията Flash Streamer се дезактивира над 99,9% от коронавируса (SARS-CoV-2), както и плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества. Пречиствателите имат и високоефективен HEPA филтър за улавяне на фини прахови частици.

С новото дарение, подобряваме още повече условията в някои от семейните стаи, които Фондация “Нашите недоносени деца”е изградила и оборудвала с помощта на дарители и корпоративни партньори през последните години в различни градове в страната. Семейни стаи – да дарим повече прегръдки на недоносените бебета е сред основните ни каузи през последните години. С тях се стремим да осигурим повече възможности за кърмене, кенгуру-грижи, контакт “кожа-до-кожа” и включване в ежедневните грижи за бебето с подкрепата на медицинския екип. Прилагането на подобни практики е изключително важно и необходимо и според последните препоръки на СЗО за грижа за недоносените бебета. Кенгуру-грижата се препоръчва от Световната здравна организация като метод, който подобрява жизнените показатели, насърчава кърменето и намалява значително болничния престой на недоносените бебета.

По-рано тази година, Daikin Bulgaria дари пречиствател на въздух и на Център за детско развитие “Малки чудеса”, като част от инициатива на Facebook страницата на компанията в подкрепа на организация с обществена полза. Вече няколко месеца той допринася за качеството на въздуха в помещенията ни.

Благодарим на Daikin Bulgaria за поредното дарение, с което ни дава възможност да подобрим грижата за недоносените деца и техните семейства!