„Програма за проследяване“ продължава и през 2022 година

„Програма за проследяване“ продължава и през 2022 година

Проследяването на двигателното развитие на недоносените бебета и навременната подкрепа, когато това е необходимо, са от ключова важност за пълноценното развитие на всеки малък герой.

Когато детето среща трудности в усвояването на умения като контрол над глава, самостоятелно обръщане, седеж и други важни постижения, очаквани в определен възрастов етап, то вероятността да развие тези умения без външна подкрепа, е значително малка. Нещо повече, изоставане в едно умение води след себе си и трудности в други, тъй като бебето не е успяло да развие солидна основа, върху която да бъде граден бъдещ опит. 

Това е и причината в Програмата за проследяване на развитието на недоносени бебета от 0 до 12 м на Фондация “Нашите недоносени деца” да обръщаме толкова активно внимание на проследяването на двигателното развитие на децата в тяхната първа година от живота.

С тази важна задача в програмата е ангажиран Иван Боянов, магистър кинезитерапевт, член на Асоциацията за невро-развитийна терапия (NDTA) и част от екипа на Отделение по неврорехабилитация при МБАЛНП “Св. Наум”, гр. София.

Благодарение на нашите партньори БОРИКА АД, Програмата за проследяване на развитието на недоносени бебета от 0 до 12 м. продължава и през 2022 г. Информация за това какво е необходимо, за да се включите, можете да намерите ТУК или ни пишете.