Създадохме дрешки за недоносени бебета

Създадохме дрешки за недоносени бебета
“Преди близо 12 години, когато детето ми се роди преждевременно, светът ни се преобърна. Тя се роди едва 1440 грама. Много от вас ще ме разберат и ще си представят колко мъничка беше тя. Тогава ми беше трудно да си представя, че някои бебета се раждат дори много по-мънички. След 3 дълги и мъчителни месеца, прекарани в неонатологичното отделение, дойде и щастливата новина, че най-после можем да приберем Софи у дома. Няма да се спирам на всички перипетии, през които преминахме, защото тази история е вече разказвана тук. Но все още ясно си спомням как всички бебешки дрешки й бяха големи, дори огромни и се питах – дали ще имаме късмета да я видим пораснала и най-вече – щастлива. Тогава беше невъзможно да се намерят подходящи дрешки. След това създадохме фондация “Нашите недоносени деца”. Проблемите, които ангажираха вниманието ни бяха много, а мечтите ни – още повече. Повече и по-достъпна информация, апаратура, семейни стаи, подобряване на грижите за недоносените бебета, терапевтична подкрепа, проследяване – който следи работата ни знае, че се стремим да обхванем колкото се може повече аспекти от грижата за малките герои. Така, години по-късно дойде ред и на дрешките за най-смелите мъничета, за да може и малките герои да си имат нещичко по мярка.” – Надежда Дренска, един от основателите и член на УС на фондация “Нашите недоносени деца”.

Като родители на недоносени деца, ние знаем, колко голяма сила се крие в тези малки и крехки създания. Колко неизмерима е волята им за живот. Затова и едно от основните послания е “Аз съм герой”. Послание, което събира в себе си цялата тази сила, воля, желание за победа. “Аз съм герой” не са просто три думи, а цяла вселена, която се крие зад тези деца и всичко, през което преминават. Борба за първата глътка въздух и за всеки миг след това. Всеки малък герой заслужава светът да знае колко рано е спечелил най-важната си битка. Ето защо и новите ни дрешки носят това послание. Винаги сме искали тези дрешки да са повече от продукти с етикет. Те са едно от нещата, с които можем да изразим малка част от възхищението, което изпитваме към децата извоювали правото си на живот по най-трудния начин.

 


Бебето ви е родено преждевременно?
Разгледайте нашите предложения за бебета герои!


Посетете нашия благотворителен онлайн магазин и подкрепете нашата кауза, мисия, недоносените деца и техните семейства. И не забравяйте, че “Най-големите герои са най-малките”. 💜 Освен всичко останало, с всеки закупен артикул, вие подкрепяте работата ни за по-добри грижи за недоносените деца и техните семейства.

Повече за това, което правим, можете да откриете тук:

Какво правим?