Учебни пособия и санитарни материали за над 230 деца и майки, пристигнали от Украйна

Учебни пособия и санитарни материали за над 230 деца и майки, пристигнали от Украйна

Днес, когато всички ние сме изправени пред хуманитарната и все по-задълбочаваща се криза, предизвикана от войната между Русия и Украйна, ние сме благодарни, че въпреки всичко доброто привлича още добро.

В края на март споделихме с вас, че търсим подкрепа за повече от 140 майки с малки деца, пристигнали от Украйна и настанени в хотел в Приморско. Към днешна дата повече от 230 семейства са настанени в Хотел “Сънрайз” и броят им продължава да расте. За щастие още в първите дни от нашия призив откликнаха хора с големи сърца.

Фондация “Нашите недоносени деца” получи навременно дарение, в рамките на дарителската кампания на Фондация BCause и Банка ДСК, стартирана в подкрепа на бежанците от Украйна, потърсили спасение в България. Набраните средства от дарителската инициатива се разпределят от Фондация BCause, в координация с българските и украински благотворителни организации, които работят на терен в двете държави.

Благодарение на дарителската подкрепа успяхме да закупим голяма част от нещата, необходими за семействата и децата, настанени в Хотел “Сънрайз” в Приморско. Със сумата от 3000 лв. закупихме и изпратихме:

  • хигиенно-санитарни материали – памперси, мокри кърпи, сапуни, дамски превръзки;
  • ученически пособия – тетрадки, химикалки, моливи, пастели, несесери, блокчета за рисуване; линии и др.
  • игри – настолни и занимателни игри, книжки за оцветяване, комплекти “направи си сам”, топки, обръчи и др.

Всички тези майки и деца се чувстват несигурни от неочакваната промяна и загуба на всичко познато. Напускайки страната си много от тях са се разделили не само със своите вещи, взимайки със себе си само най-необходимото, но също и с техни близки, съпрузи, роднини, приятели. Дали отново ще се съберат с тях е неясно, както е неясно и какъв ще бъде животът им от тук нататък. Осигуряването на безопасност, покриването на жизнените нужди, както и проявата на човечност и разбиране могат да облекчат болката от преживяното и неизвестността на бъдещето.

Надяваме се този жест на подкрепа да помогне на всички тях, защото като организация, и като хора, не можем да останем безучастни към случващото се в Украйна. Разбира се, наясно сме, че те ще продължават да имат нужда от подкрепа и сме убедени, че всички ние, като общество ще продължим да помагаме с каквото можем.

На нашия призив откликнаха и много частни, индивидуални дарители, които ни донесоха дрехи, обувки, играчки и др, с които да зарадват децата. Ако и вие се разпознавате като наш съмишленик и желаете да подкрепите семействата от Украйна, можете да намерите повече информация за това как да помогнете тук:

Благодарим ви, че отваряте сърцата си и продължавате да подавате ръка!

Благодарим за доверието на Банка ДСК и на дългогодишните ни партньори от фондация BCause, които направиха това дарение възможно.