Уебинар “Искам сам!” – ползите от самостоятелното хранене

Уебинар “Искам сам!” – ползите от самостоятелното хранене

Колко пъти сме чували фразата: “Детето ми не иска да яде”…

Особено в процеса на захранването – един от най-вълнуващите етапи от развитието на всяко мъниче, който поставя основите за доброто хранене в бъдеще. Храненето ще съпровожда днешния мъничък човек през целия му живот и ни се иска да допринесем то да бъде още от самото начало едно позитивно преживяване.

Но за родителите то често е момент и на много вълнения и притеснения. Как да подходят, какви храни и по какъв начин да предложат, по какъв метод да захранят? И как да се справят с някои от трудностите, които могат да срещнат?

В този уебинар ще имате възможност да се запознаете с ползите от самостоятелното хранене при захранването и докато детето ви расте, и защо е добра идея да му дадете повече свобода и доверие по пътя, който ще извървите заедно в откриването на новите храни.

  • Ще говорим за ранното детско развитие и за уменията, които има вашето мъниче още от раждането, за да може да се храни само.
  • Какви може да са причините за ранни трудности с храненето.
  • Как да насърчим детето да приема нови вкусове и текстури.
  • Ще ви помогнем, за да можете като родители, да разберете как да придружите детето най-добре в този процес, с какви трудности може да се сблъскате и как да изградите позитивно отношение към храната.
  • Ще обсъдим захранване, водено от бебето – методът, който позволява на бебето да се храни само още с началото на захранването – как да подходите и какви са ползите от него.

През тези интересни теми ще ви преведат Маргарита Габровска, логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие “Малки чудеса” и Мария Нориега, автор на книгата “Захранване, водено от бебето – лесно, съвременно, здравословно”.

Заедно с тях ще научите какви са ползите от това да дадете възможност на детето си да следва повече своите инстинкти, да осигурите повече свобода и право на избор при храненето и да се вслушате в него, когато ви показва недвусмислено: “Искам сам!”.

  • Кога? 26 март от 10:00 часа.
  • Къде? Онлайн
  • Цена за участие: 30 лв., плащане по банков път. Регистрацията и заплaщането се извършват предварително в срок до 24.03.2024 г.

Маргарита Габровска e логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие „Малки чудеса“, с над 10-годишен терапевтичен опит в областта на ранното детско развитие. Тя е член на Европейската асоциация по ранна детска интервенция и има докторска степен по Философия (Етика). Разглеждайки храненето като значима част от процеса на общуване и въздействие върху развиващата се детска личност, тя поставя силен акцент не просто върху „механиката“ на храненето, а върху общуването родител – дете в контекста на храненето, правилата в семейството и съхранението на детското достойнство.

Мария Нориега е журналист и преводач, автор на книгата “Захранване, водено от бебето – лесно, съвременно здравословно”, първата на български, която описва този метод. Автор на блога “За близнаците”. Майка е на две вече пораснали дъщери.
С многобройни статии и публикации, тя допринася от години не само за популяризирането на захранване, водено от бебето в България, но и със съвети и опит относно кърменето и родителството.