БОРИКА АД

БОРИКА АД

БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България и лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Приоритет на дружеството е осигуряването на съвременна картова и платежна среда за финансовите институции, в полза на техните клиенти. Важно място в портфолиото на компанията заемат иновативните финтех услуги за крайни клиенти и партньори, като отдалечена електронна идентификация, електронен и облачен електронен подпис B-Trust, незабавни плащания Blink, мобилни плащания, парични преводи през банкомат Cash-M и др. Повече от 30 години организацията е доверен партньор на банките и бизнеса в предлагането на разнообразни и надеждни финансови услуги.

БОРИКА АД е един от дългогодишните стратегически партньори на Фондация „Нашите недоносени деца“. Едни от най-ключовите проекти на организацията са реализирани именно благодарение на безценната подкрепа на БОРИКА АД. Сред инициативите, реализирани заедно са:

  • Създаване на първия по рода си специализиран център за подкрепа на недоносените деца и техните семейства – Център за детско развитие „Малки чудеса“.
  • Разработване на специализирана онлайн платформа за дарения „Големи чудеса за малките герои“ за набиране на средства за трите основни направления на работа на фондацията – даряване на животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения, изграждане на семейни стаи, терапевтична подкрепа за децата с трудности в развитието.
  • Изложба под надслов „Родени герои – животът, който предстои“. Тя бе посветена на правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени бебета с влошено здравословно състояние. Целта на изложбата беше да привлече вниманието на обществото към все по-актуалния проблем за недоносените деца.
  • Безплатни онлайн консултации по време на пандемия. Благодарение на подкрепата на БОРИКА АД през цялата 2020 г. фондация „Нашите недоносени деца“ успя да подкрепи стотици семейства, благодарение на своите групи за психологическа подкрепа за родители на недоносени деца, както и индивидуални терапевтични услуги със специалисти по ранно детско развитие. В този момент дистанционните консултации бяха изключително ценни за семействата, чийто достъп до терапевтични услуги бе затруднен поради извънредната ситуация в страната.
  • Пилотна програма за проследяване на ранното детско развитие на недоносените деца. Програмата цели проследяване на здравето, разстежа и развитието на недоносените бебета. До момента програмата няма аналог в страната. Тя обхваща семейства с доход под минималния, като всички услуги и консултации със специалисти са напълно безплатни.

През годините БОРИКА АД многократно е подкрепяла фондация „Нашите недоносени деца“ и чрез своите служители, организирайки благотворителни базари в офисите на компанията, както и участие в инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета“.

Фондация „Нашите недоносени деца“ изказва най-искрените си благодарности за дългогодишното доверие и безценно партньорство. За нас е привилегия и чест, че именно БОРИКА АД избраха да са наши дарители, партньори и приятели през всички тези години. Корпоративната социална отговорност на компанията е вдъхновяващ модел за поведение за всяка компания, която цели изграждане на стабилни основи и традиции в подкрепата на социално значими каузи. Благодарим ви от сърце, че сте до нас!

„Тревожната статистика за преждевременно родените бебета у нас ни накара да обърнем поглед към проблема и да станем съпричастни към каузата на Фондацията. Партньорството ни датира от няколко години, през които имахме възможност да бъдем част от редица значими кампании, които пред очите ни променяха съдби. Вярваме, че заедно правим ЧУДЕСА ЗА МАЛКИТЕ ГЕРОИ.

Мирослав Вичев

Главен изпълнителен директор на БОРИКА АД