Десислава Димитрова

Координатор и доброволец

Десислава Димитрова

Десислава Димитрова е един от най-активните ни доброволци и координатор на инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”. Деси е човекът, който не пропуска възможност да изплете прекрасен октопод или цветна шапка за недоносените бебета, както и да участва във всяка проверка на изделията, които трябва да отпътуват към неонатологичните отделения в цялата страна.

През 2018 година пътищата на Фондация “Нашите недоносени деца” и Десислава се пресичат, когато случайно попада на нашата инициатива и решава да се включи с едва няколко октопода, а днес плетивата й са няколкостотин. Деси споделя, че е понякога й е трудно, но всеки ден успява да отдели време за каузата. 

“Насочвам хобито си в помощ на другите и това ме прави щастлива.” 

Десислава споделя, че цени най-много в работата си на доброволец, собственото си удовлетворение от приноса за каузата. 

“Никога не е било трудно да правиш добро. Доброволчеството изисква малко, но носи много!” 


Повече за инициативата „Да плетем и шием за недоносените деца“:

„Да плетем и шием за недоносените бебета“ е най-мащабната доброволческа инициатива на Фондацията, а дългогодишната отдаденост на доброволците дава възможност до все повече неонатологични отделения да достигат както специалните плетива (октоподи, шапки, терлички), така и толкова необходимите покривала за кувьози, даващи възможност на бебетата за възстановяване в една спокойна и още по-близка среда до тази на майчината утроба. През 2020 г. доброволците от „Плетем и шием за недоносените бебета“ изработиха +1850 плетива и покривала за кувьози, които бяха дарени в неонатологичните отделения в страната партньори на кампанията. Научи повече ТУК.

“Никога не е било трудно да правиш добро. Доброволчеството изисква малко, но носи много!”