Десислава Стефанова

Доброволец

Десислава Стефанова

Десислава е на 28 години. Работи като клиничен психолог и хипнотерапевт. В малкото си свободно време чете, отглежда орхидеи и кактуси, полага грижи за домашните си любимци. 

Част е от нашата организация от 2018 година. Споделя, че в професионален план, работата за Фондацията значително е улеснила възможността да предоставя адекватна информация на родителите. Съчетава доброволчеството с ангажираността на други две работни места, но това никога не е представлявало трудност за нея. 

Възможността да бъде полезна както на родителите и техните деца, така и на обществото като цяло, я мотивират да е доброволец. 

“Във времето се оказа, че малко хора са осведомени по темата, освен ако не са лично докоснати до нея. Именно информираността се оказва ключова за разбирането и подкрепата на тези семейства. Към днешна дата мога да кажа, че много от приятелите и колегите ми са запознати с темата за недоносените бебета и често обсъждат с мен идеи, с които биха могли да бъдат полезни за каузата. “

“В доброволчеството е важно вътрешното усещане и желание. Всякакви други мотиви и уговорки отпадат, ако човек се припознае в дадена кауза, без значение от нейното естество.”