Йоана Мирчева

Логопед

Йоана Мирчева

Йоана Мирчева е завършила специалност ,,Логопедия“ към Софийски университет ,,Св. Климент Охридски“ и се включва към екипа на фондация ,,Нашите недоносени деца“ и Център за детско развитие ,,Малки чудеса“, водена от личната си мотивация да помага на деца, които имат нужда от подкрепа.

Професионален опит

По време на следването си, Йоана има възможност да работи с ученици като компенсира не многото опит в областта с упоритост и амбиция, съчетани с искрено желание да търси множество варианти за взаимодействие с децата и да продължава да се обучава, да надгражда уменията си и да се самоусъвършенства.

Работа в Център “Малки чудеса”

За Йоана, сплотеният екип и голямото разнообразие от идеи, подходи и методи за работа с децата и семействата им в Център за детско развитие “Малки чудеса”, са вдъхновение за един млад специалист също да даде най-доброто от себе си за осъществяване на каузата на Фондация “Нашите недоносени деца”.

Работата на Йоана включва:

  • консултиране на родители за комуникативното развитие на децата им
  • терапия на деца в предучилищна и училищна възраст.

,,Запозната съм от личен опит как различните хора трудно се вписват сред другите, как желанието им за общуване изчезва и те се затварят в свой собствен свят, защото само там могат да приети, затова искам да им помогна и да им покажа как да се открият към другите и колко невероятно изживяване може да бъде това”.

Свободно време и интереси

“Обичам да ходя на дълги разходки, да пътувам и съм голям почитател на театралното изкуство.”

“Общуването с деца ми изглеждаше трудно начинание, докато нямах възможността да се срещна на живо с тях и да прилагам моите познания, за да им помогна. Вдъхновяващо е да наблюдаваш как те постигаха напредък – успяваха да се справят в области, в които до този момент са смятали, че не могат да се справят и ставаха по-уверени в себе си и собствените си възможности.“

Запозната съм от личен опит как различните хора трудно се вписват сред другите, как желанието им за общуване изчезва и те се затварят в свой собствен свят, защото само там могат да приети, затова искам да им помогна и да им покажа как да се открият към другите и колко невероятно изживяване може да бъде това.