Мая Красимирова

Доброволец

Мая Красимирова

Мая е на 43 години, но споделя, че това не й пречи да е една доза наивна, две дози оптимист и безкрайно любопитна. Обича движението, спорта, танците, книгите и животните. Обича да пише, да общува с приятели и да учи нови неща. По професия е журналист, редактор и онлайн маркетинг специалист, а по душа – един от най-отдадените ни ДоброТворци. 

Мая е майка на забележителните Дея и Рая, родени през 2010 година, цели 12 седмици по-рано от термина. 

През 2014 година открива, че вече няколко майки /Надя, Вили и Нина/ са се заели да направят това, което през 2010 година болезнено й е липсвало.  – сайт с адекватна, съвременна информация на разбираем език, касаеща преждевременното раждане и развитието на недоносените деца. 

“Те създадоха организация, която да застава до родителите, които трябва не просто да преживеят това разтърсващо събитие, но и да подкрепят децата си да растат здрави, уверени и обичани.”

Според Мая всеки може да прави чудеса: 

“Чудо е да кажеш добра дума и да прегърнеш някой, който страда – това може да промени целия му ден и да му даде нужните кураж и сили. Чудо е да се обърнеш назад и да видиш, че вече си неделима част от живота на безброй семейства. Чудо е да кажеш „благодаря“, не само с думи, но и с действия на лекарите и медицинските специалисти, които ежедневно вдъхват живот в тези малки шепички плът.

Елате и открийте своя начин да правите чудеса!”

 

"Когато помогнеш, това те кара и ти да разбереш, че можеш да си част от чудо, че имаш власт и сила да променяш нещата за добро. Ставаш част от една магия."