Соня Сотирова

Администрация и комуникация с неонатологичните звена

Соня Сотирова

Соня е част от екипа на Фондация “Нашите недоносени деца” от 2016 година. Професионалният си път извървява “ръка за ръка” с развитието на Фондацията. Професионалните интереси на Соня включват, освен координирането на различни инициативи и проекти, и изграждането на стаи от семеен тип в българските неонатологични отделения. Соня е и координатор на инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”.

Образование

През 2017 г. година придобива образователна степен “бакалавър” по специалност “Инженерен дизайн”. През 2019 г. година защитава магистърска степен по същата специалност, като дипломната й работа е базирана изцяло на проучване върху развитието на неонатологичните грижи в страната и чужбина и изграждането на стаи от семеен тип.

Свободно време и интереси

“Обичам свободното ми време да е споделено. През последните години най-големият ми приоритет е отглеждането и възпитанието на моето дете. Всичките ми интереси и усилия, извън кариерния ми път, са насочени към неговото личностно развитие.”

Какво за мен е работата във Фондация “Нашите недоносени деца”?

“Пътищата ни с Фондация “Нашите недоносени деца” се пресякоха още през 2014 година, когато се включих като доброволец на един от Коледните базари “Подари мъничко вълшебство.” И както знаете “случайни неща в живота няма” – през 2016 година започнах и работа във Фондацията. Тогава Център за детско развитие “Малки чудеса” беше само една идея и мечта, а днес, смело мога да заявя, е един от най-успешните терапевтични центрове у нас. Пътят, който извървях през последните години не беше кратък, но беше лек, благодарение на всички хора, които стоят зад Фондация “Нашите недоносени деца.”

Когато започнах работат във фондацията, център за детско развитие "Малки чудеса" беше само една идея и мечта, а днес, смело мога да заявя, е един от най-успешните терапевтични центрове у нас.