Мисия и цели

Фондация “Нашите недоносени деца” е създадена в подкрепа на недоносените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете да получи подкрепа, спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

Нашата мисия е да подкрепяме недоносените бебета и техните семейства.
Нашата цел е – по-малко преждевременни раждания и повече оцелели и здрави недоносени бебета, заедно с по-спокойни и информирани родители.

Нашите цели

Фондация “Нашите недоносени деца” мечтае за общество, в което:

  • Всяка бременна жена има достъп до качествено проследяване на бременността и оптимална грижа за здравето, съхраняваща човешките права и съхраняване на физическото и психическото здраве, и човешко достойнство.
  • Всяко бебе има достъп до съвременна медицинска грижа, независимо в коя точка на страната е родено.
  • Всяко бебе получава не само интервенции за физическото си оцеляване, но и грижи, осигуряващи комфорта му и липсата на страдание.
  • Нуждите на семейството и новороденото са поставени в центъра на болничната грижа.
  • Всяко недоносено дете и дете със специални потребности има достъп до специалисти и услуги, фокусирани върху оптималното ранно детско развитие.

За да бъдем максимално полезни и за да осъществим целите на нашата организация имаме нужда от Вашата подкрепа! Ако сте ангажирани с нашата кауза и мисия – информирайте се в секция „Как да помогна?“ как бихте могли да ни подкрепите. Всеки един доброволец, всяка една нова идея, всяка вложена минута време или направено дарение ни помагат да сме по-близо до децата, родени твърде рано и твърде малки, както и до техните семейства. Благодарим ви за доверието!