Как започна всичко?

Как започна всичко?

Фондация „Нашите недоносени деца“ е създадена през 2012 година от три майки на цели пет недоносени деца – Нина Николова, Надежда Дренска и Виолета Бакалова. Има преживявания, които превръщат личната болка в мисия, а мъката и изплаканите сълзи – в двигател на значими каузи.

Преждевременното раждане, се оказва именно такова преживяване. Фондация „Нашите недоносени деца“ стана реалност, защото нашата лична болка ни обедини в общата идея да помагаме на други родители като нас и най-вече на техните недоносени бебета.

За повечето хора гледката на недоносено бебе е плашеща и дори може би ужасяваща… За нас обаче това са най-красивите, нежни и мънички човешки същества, за които си струва да се борим, защото и те самите са невероятно борбени.

Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Нашата мисия е да подкрепяме недоносените бебета и техните семейства. Нашата цел е – по-малко преждевременни раждания и повече оцелели и здрави недоносени бебета, заедно с по-спокойни и информирани родители.

Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.