Дари коледен подарък за семействата на недоносени бебета

2 391 лв. от 6 000 лв. достигнати

Коледа неусетно наближава, а нашите мисли отново са насочени към семействата, чиито бебета се раждат твърде рано и твърде малки. Тази година те ще посрещнат един различен празник - Коледа, изпълнена с притеснения и раздяла, с ежедневен трепет и очакване на техните малки герои, които водят най-важната си битка - тази за живот!

Ето защо бихме искали да сме до тях, с малък жест на съпричастност. Коледен подарък, в който освен дарове към най-малките герои, сме подготвили за родителите вдъхновяващата книга "Геройски истории за вярата, силата и обичта”, създадена от екипа ни, за да вдъхне надежда дори в най-безнадеждните мигове, с убеждението колко е необходима на семействата с недоносени бебета. В книгата родителите ще намерят истории и разбиращи думи за всички, които се сблъскват с предизвикателствата на едно преждевременно раждане. Тя събира в страниците си вдъхновяващи примери за малки герои и осъзнаване за това колко много и невероятна сила носят в себе си. И как въпреки крехките си размери и ежедневната си борба за живот, те всъщност са способни на истински чудеса!

Всеки коледен подарък съдържа:

  • Книга "Геройски истории за вярата, силата и обичта”
  •  Ръчно изработени плетива от ДоброТворците в групата "Да плетем и шием за недоносените бебета";
  •  Коледна картичка, скрила в себе си искрица топлина и надежда;
  •  Малка изненада, подготвена от екипа на Фондация "Нашите недоносени деца";
  •  Информационен материал относно психологическата подкрепа, която родителите могат да получат от нашите терапевти;
  •  Информационен материал за проследяване развитието на недоносени деца;

Всеки подарък е грижливо опакован в кутия с коледна опаковка от доброволци на Фондацията.


За да достигнем до 300 недоносени бебета, които ще посрещнат Коледа в неонатологично отделение, и техните семейства, ще ни е необходима сумата от 6000 лв. Подаръците ще бъдат изпратени до десетки отделения в цялата страна, в които ще оживее коледния дух, благодарение на общите ни усилия.

От Фондация “Нашите недоносени деца” знаем какво е да се прибереш с празни ръце в притихнал дом, след едно неочаквано преждевременно раждане. Преминали сме през самотата на онези дни, през чувствата за вина, безнадеждността и тревогите, които изпълват сърцето във всеки един миг. Затова неделима част от дейността ни е свързана с дори малки жестове, с които заставаме до родителите на недоносени деца. За да им покажем, че са по-малко сами, че техните герои ще се справят и са обградени със загриженост и обич.

Вярваме, че заедно отново ще успеем да обединим силите си в името на тази коледна кауза. 

С Вашата неоценима помощ, работим вече над 10 години за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за недоносените бебета и техните семейства. Наред с осигуряването на животоспасяваща апаратура, Фондацията изгражда семейни стаи и кътове за кенгуру-грижи в неонатологичните отделения от всички краища на страната. Заставаме близо до родителите, с осигуряването на единствена по рода си в България терапевтична, социална и консултативна подкрепа на семействата с недоносени бебета и деца с трудности в развитието. Застъпваме се за подобряване на майчиното и детско здравеопазване и подобряване на грижите за недоносените деца и новородени с влошено здравословно състояние.

 

Благодарим Ви за подкрепата!

лв.
 
Информация за вас

За да направите дарение по банков път, следвайте стъпките

1. Направете дарение по банковата сметка на фондацията:

Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

2. В основание за плащане отбележете Вашият уникален ID номер, който ще получите по email.

Благодарим от сърце за подкрепата!
Екипът на фондация "Нашите недоносени деца"

Terms

Дарение: 20 лв.