baby lying on bed

Животоспасяваща апаратура за недоносените бебета в Хасково

9 704 лв. от 9 000 лв. достигнати

Отново се нуждаем от вашата помощ, за да подобрим грижата за недоносените бебета и най-малките болни пациенти в неонатологичното отделение към “МБАЛ- Хасково” АД.

Желанието ни е да осигурим така необходимата животоспасяваща апаратура - реанимационна маса и кувьоз, от които отделението има спешна нужда. Нека помогнем на най-малките пациенти от всички краища на България да имат достъп до адекватни и качествени грижи!

"С тази апаратура ще помогнем на около 500 бебета годишно. Процентът на преждевременните раждания в нашия регион достига близо 25%, представете си колко недоносени бебета са това, ето защо апаратурата ни е толкова необходима. Благодарим на всички дарители за подкрепата." - споделя д-р Желязкова, завеждащ на отделението.

Фондация “Нашите недоносени деца” проведе дарителска кампания за неонатологичното отделение в Хасково и по-рано тази година, за да се осигурят базисни консумативи и апаратура за най-малките пациенти в града. Благодарение на дарители и изключително широкия отзвук на инициативата, за броени дни бяха осигурени бархетни и муселинови пелени и нови одеяла за недоносените бебета, нови чаршафи за кувьозите и термолеглата, нови матрачета за повивалник, стъклени шишета, електронни везни и електрически кани.

По време на кампанията бяха събрани и необходимите средства за закупуване на нов болничен стерилизатор, както и 10 болнични легла за новородени. От своя страна, Фондация “Нашите недоносени деца” осигури и необходимата козметика за най-големите герои.

Всяка година през неонатологичното отделение в Хасково преминават 1000 - 1100 новородени, като около 500 от тях са родени преждевременно или имат състояние, което се нуждае от по-специални грижи. Да помогнем на бебетата, които се нуждаят от по-добри условия и животоспасяваща апаратура.

Заедно можем да помогнем те да получат по-качествени грижи!

Последна актуализация: 12.01.2023 г. - благодарим от сърце на фирма Кили Мед за изключителната подкрепа и жест към кампанията! 

От фирма КИЛИ МЕД бихме искали да участваме в кампанията, която организирате, като намалим остатъка от необходимата сума за апаратурата с 1000 лв. Каузата е много благодорна! Поздрави и хубава вечер,
инж. Петър Лилов, Весела Лилова и Стела Лилова
КИЛИ МЕД ООД

лв.
 
Информация за вас

За да направите дарение по банков път, следвайте стъпките

1. Направете дарение по банковата сметка на фондацията:

Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

2. В основание за плащане отбележете "За бебетата в Хасково".
3. Изпратете ни платежното на office@premature-bg.com

Благодарим от сърце за подкрепата!
Екипът на фондация "Нашите недоносени деца"

Terms

Дарение: 20 лв.