Неонатологичното отделение в Кърджали се нуждае от нов респиратор

Нов респиратор, закупен със средства от дарителска кампания на Фондация “Нашите недоносени деца”, е вече на разположение на най-малките и крехки пациенти в неонатологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД – Кърджали. Модерният апарат беше осигурен, благодарение на многобройни дарители, които откликнаха на призива на Фондацията за помощ за неонатологията в града. Поради широкия отзвук на кампанията, събраните средства дори превишиха нужната сума, като достигнаха 45 025 лв. Това даде възможност да бъдат осигурени и два перфузора и стол за кърмене, които вече се ползват от специалистите и родителите в отделението.

„Апаратът е от  високо поколение с изключително щадящо отношение при функционирането на белия дроб на новороденото”, изтъква д-р Нурие Шабан, началник на отделението по неонатология.

Прочетете повече ТУК

С Вашата неоценима помощ, работим вече над 10 години за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за недоносените бебета и техните семейства. Наред с осигуряването на животоспасяваща апаратура, Фондацията изгражда семейни стаи и кътове за кенгуру-грижи в неонатологичните отделения от всички краища на страната. Заставаме близо до родителите, с осигуряването на единствена по рода си в България терапевтична, социална и консултативна подкрепа на семействата с недоносени бебета и деца с трудности в развитието. Застъпваме се за подобряване на майчиното и детско здравеопазване и подобряване на грижите за недоносените деца и новородени с влошено здравословно състояние.