„Дневник за герои“ зарадва 400 семейства на недоносени бебета в страната

„Дневник за герои“ зарадва 400 семейства на недоносени бебета в страната

Ноември е специален месец за Фондация „Нашите недоносени деца“. Това е времето от годината, в което правим всичко по силите си, за да насочим общественото внимание към предизвикателствата, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните семейства. Това е и един от моментите през годината, в които намираме за изключително важно да подарим мъничко вълшебство на семействата, чиито бебета се възстановяват в неонатологични отделения.

Този 17-ти ноември, Световният ден на недоносените деца, не бе изключение, въпреки продължаващата пандемична обстановка. Точно в деня, посветен на най-малките герои, семействата на 400 бебета, възстановяващи се в 24 неонатологични отделения в страната, получиха своя „Дневник за герои“, в който имат възможност да вписват най-докосващите и важни моменти от възстановяването на новородените си.

Освен място за събиране на сантиментални спомени и отбелязване на важна информация около възстановяването на децата, „Дневник за герои“ съдържа и унифициран график за проследяване на развитието на недоносените бебета – от раждането до седмата година. Съдържанието на графика е консултирано с доц. д-р Ралица Георгиева, завеждащ на неонатологичното отделение при СБАЛДБ „Проф. Д-р Иван Митев“ и член на Научния борд и консултативен съвет на Фондация „Нашите недоносени деца“, а в документа родителите имат възможност да открият важна информация около необходимите прегледи и консултации със здравни и развитийни специалисти спрямо възрастта на детето си. Инициативата се реализира с подкрепата на АстраЗенека България.

Благодарим на екипа на МБАЛ Добрич за предоставените снимки!


Научете повече или поръчайте „Дневник за герои“ в нашия благотворителен онлайн магазин.