Дарения за бежанци от Украйна ще се приемат и в Център за детско развитие “Малки чудеса”

Дарения за бежанци от Украйна ще се приемат и в Център за детско развитие “Малки чудеса”

Във връзка със задълбочаващата се ситуация около войната в Украйна и поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалите семейства,  Център за детско развитие “Малки чудеса” и Фондация “Нашите недоносени деца”, започват да събират дарения за всички семейства, които пристигат в страната ни от Украйна.

Всяка хуманитарна криза изисква проява на солидарност и подкрепа. Ето защо ние ще отворим нашето пространство и ще работим като пункт за събиране на дарения, които ще бъдат изпращани в БЧК София, а след това и към нуждаещите се.

В Център за детско развитие “Малки чудеса”, с адрес: гр. София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38, ще можете да дарите: 

  • Детски дрехи за всички възрасти. С приоритет са дрехи, съобразени със сезона.В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
  • Детски обувки за всички възрасти. С приоритет са обувки, съобразени със сезона. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
  • Детски играчки. Необходимо е играчките да бъдат нови и с етикет на производителя.
  • Детско бельо за всички възрасти. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
  • Памперси за всички възрасти. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
  • Хигиенни материали: Мокри кърпи, сухи кърпи, шампоани, сапуни, дезодоранти, дезинфектанти, маски, ръкавици и пр. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
  • Спално бельо и завивки. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

Къде да ни намерите?

гр. София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38, ет.5, Център за детско развитие “Малки чудеса”,
тел. за връзка: 0887 545 446


Вратите ни ще бъдат отворени за всички дарители всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа. Всеки дарител трябва да се свърже с нас предварително на телефон 0887 54 54 46, за да сме сигурни, че ще има човек, който да ви посрещне. За всички ДоброТворци, които нямат възможност да дойдат на място, но искат да помогнат – можете да изпратите даренията си с куриерска фирма до адрес: гр. София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38, ет.5, за Център за детско развитие “Малки чудеса”, тел. за връзка с куриер: 0887545446. 

Не веднъж сме заявявали, че всеки жест на подкрепа е безценен. 

Случващото се ни разтърсва, особено, когато знаем, че хиляди семейства напускат дома си, за да спасят децата си. Надяваме се заедно да успеем да помогнем. Нека подадем ръка на всички тях и да им покажем, че заедно ще успеем посрещнем едно “по-добро утре”.