Даряваме кувьоз за малките пациенти в МБАЛ „Национална кардиологична болница”

Даряваме кувьоз за малките пациенти в МБАЛ „Национална кардиологична болница”

Благодарение на кампанията ни за осигуряване на животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения и сърцати дарители, успяваме да наберем финансови средства, за да гарантираме, че недоносените бебенца ще получат най-добрата медицинска грижа и достъп до съвременна апаратура, независимо в коя точка на България са родени.

Фондация “Нашите недоносени деца” е в постоянен контакт с екипите на неонатологичните отделения в страната, които се грижат за недоносени и високо-рискови новородени. В работата ни по всяка кампания ние правим проучване сред отделенията в цялата страна.

Щастливи сме, че за финал на кампанията, благодарение на вас и вашата подкрепа, успяхме да дарим кувьоз в Многопрофилна болница за активно лечение „Национална кардиологична болница“, от който отделението по педиатрия се нуждаеше. В отделението по педиатрия се хоспитализират деца от 0-18 години преди всичко с остри и хронични, обострени заболявания на дихателната система, включително новородени и недоносени деца, деца с бронхо-пулмоналната дисплазия (БПД) и др. Интензивният сектор приема деца с необходимост от интензивно лечение и апаратна вентилация от София и провинцията.

Отделението по педиатрия към МБАЛ „НКБ“ ЕАД обслужва деца от 0 до 18 години. Голям процент от хоспитализираните деца са новородени или недоносени, като отглеждането им се осъществява дори след периода на новороденото, докато детето се нуждае от медицински грижи.

Отделението по педиатрия работи с Фондация „Нашите недоносени деца“, като използваме дарените ни от Вас апаратура и консумативи.

Искрено благодарим за Вашето съдействие и се надяваме да продължим ползотворното ни сътрудничество!

Д-р Велимир Симов, специалист по педиатрия и неонатология, с дългогодишен стаж и професионален опит. Началник на отделение по педиатрия към МБАЛ Национална кардиологична болница.


Резултати от кампанията

Истински щастливи сме, че благодарение на всички Вас успяхме да постигнем поставената от нас цел за набиране на средства по кампанията „Да дарим заедно животоспасяваща апаратура на недоносените бебета“. Кампанията е една от многото подобни инциативи, които фондация „Нашите недоносени деца“ е осъществявала през годините.

Общата набрана сума надхвърли поставената цел и е 57 761.36 лв с безценната подкрепа именно на Вас, нашите частни и корпоративни дарители.

В рамките на кампанията средствата бяха разходени за закупуване на:

  • Високотехнологичен кувьоз от ново поколение на утвърдената марка Дрегер за неонатологичното отделение към МБАЛ Търговище, гр. Търговище на стойност 12 882 лв. В болницата се раждат средно около 620 бебета годишно, като 10% от тях са недоносени, а процентът на бебета нуждаещи се да бъдат поставени в кувьоз е още по-голям. Д-р Едрева, завеждащ отделението по неонатология споделя:

   „Този инкубатор ще осигури гарантиран топлинен комфорт и кислороден поток, което е изключително важно за прецизиране на лечението на новороденото. Благодарение на него специалистите ще могат да оказват качествена, съвременна и на високо ниво неонатологична помощ и подкрепа за новородените, които се раждат в МБАЛ Търговище и имат нужда от интензивно лечение.“

  • Пандемията COVID-19 сложи своя отпечатък върху всички нас и ни постави в изключително предизвикателна ситуация. За всички нас сигурността на нашите лекари беше и все още е от първостепенна важност. Ето защо със сумата от 14 014 лв. закупихме и дарихме защитни предпазни средства за медицинските екипи в 17 неонатологични отделения в страната, които ежедневно се борят за живота на най-малките пациенти. Заедно дарихме защитни костюми за многократна употреба от висок клас, защитни очила, предпазни шлемове, дезинфектанти, медицински ръкавици и маски.
  • „Многопрофилна болница за активно лечение „Национална кардиологична болница“ ЕАД получи дарение на 2 броя перфузори SP-3 от доставчик „Медилинк-2001“ ЕООД на обща стойност 2 360 лв.
  • Кувьоз за Национална кардиологична болница, гр. София на стойност 12 600 лв.
  • Мобилно устройство за пречистване на въздуха в неонатологично отделение към МБАЛ Силистра, гр. Силистра на стойност 3 120 лв.
  • 3 броя пулсоксиметри за неонатологично отделение към МБАЛ „Пулс“, Благоевград, на обща стойност 1 710 лв.
  • Венус скенер и 2 броя пулсоксиметри за неонатологичното отделение в МБАЛ ”Д-р Ат. Дафовски”АД, гр. Кърджали на обща стойност 3 529 лв.
  • Пациентски монитор и перфузор за неонатологичното отделение към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, гр. Плевен на обща стойност 2 830 лв.
  • 2 броя пулсоксиметри и 2 броя перфузори за неонатологичното отделение към „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. Иван Митев“ ЕАД на обща стойност 3 500 лв.
  • 2 броя пулсоксиметри за неонатологичното отделение към СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД, гр. Варна на обща стойност 1 140 лв.

Отделенията, които получиха даренията са:

МБАЛ Търговище, гр. Търговище
Клиника по неонатология „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. Иван Митев“ ЕАД, гр. София
Национална кардиологична болница, гр. София
УМБАЛ Свети Георги ЕАД, гр. Пловдив
СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ ЕООД, гр. Варна
МБАЛ „ПУЛС“ АД, гр. Благоевград
„Университетска многопрофилна болница за активно лечение д-р Г. Странски“ ЕАД, гр. Плевен
МБАЛ Смолян, гр. Смолян
„Многопрофилна болница за активно лечение – Добрич“ АД, гр. Добрич
„Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Иван Селимински – Сливен“ АД, гр. Сливен
МБАЛ „ШУМЕН“ АД, гр. Шумен
„Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Проф. д-р Стоян Киркович“ АД, гр. Стара Загора
МБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново
„Многопрофилна болница за активно лечение – Силистра“ АД, гр. Силистра
МБАЛ Проф. Д-р П. Стоянов, гр. Ловеч
МБАЛ Д-р К. Попов ЕООД, гр. Карлово
УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе
II САГБАЛ „Шейново“, гр. София
МБАЛ ”Д-р Ат. Дафовски”АД, гр. Кърджали

Благодарим на всички Вас – хора с големи сърца, че ни помагате заедно да създаваме една по-добра среда за медицинска грижа и лечение на недоносените деца.

 

Ако желаете да подкрепите работата на фондация „Нашите недоносени деца“,
можете да го направите тук!

Подкрепи сега!