С дарение от възпитаници на ПМГ – Сливен бяха осигурени 1000 броя маски за фототерапия за 8 неонатологии в страната

С дарение от възпитаници на ПМГ – Сливен бяха осигурени 1000 броя маски за фототерапия за 8 неонатологии в страната

Най-мъничките пациенти в 8 неонатологии в различни краища на България ще получат 1000 броя предпазни маски за фототерапия, осигурени с помощта на дарение от възпитаниците от випуск 2004 на Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. То беше осъществено от Фондация “Нашите недоносени деца”, и благодарение на него стотици бебенца ще получат по-добри грижи по време на болничния престой. 

Средствата за дарението бяха събрани на тържеството по случай 20-та годишнина от завършването на випуск 2004 на гимназията. Като истински Чинтуловци с хуманни сърца, присъстващите на събитието се включиха в благотворителна томбола, от която беше събрана сумата от 5187 лв., които бяха дарени на Фондация “Нашите недоносени деца”.

С дарението бяха закупени 1000 броя маски за фототерапия за неонатологичните отделения на:

 

  • УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора
  • СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” – София 
  • МБАЛ Силистра 
  • МБАЛ – Търговище АД
  • МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен
  • УМБАЛ „Канев“ АД – Русе
  • МБАЛ – Пазарджик
  • МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана

Очилата за фототерапия са особено нужни за най-мъничките пациенти, защото предпазват очичките им при фототерапия. Това е лечебна процедура със специална лампа, която помага в лечението на жълтеница – състояние, което е често срещано при бебетата в неонаталния период. По време на фототерапията е необходимо очите да бъдат покрити и предпазени.
Всички дарения с очила за фототерапия вече са изпратени в неонатологичните отделения.

Фондация “Нашите недоносени деца” благодари от сърце на възпитаниците от випуск 2004 на ПМГ- Сливен и на организаторите на събитието за благородния жест, с който избраха да съчетаят този така вълнуващ празник! До всички тях беше изпратено и благодарствено писмо, в което изказваме най-искрената си благодарност за направеното добро и за доверието, с които подкрепиха нашата кауза в помощ на недоносените деца на България и техните семейства.