Подкрепа за родители, преживели загуба

Подкрепа за родители, преживели загуба

Център за детско развитие „Малки чудеса“ предлага индивидуално насочена терапия за родители, преживели загубата на дете. Тя има за цел да осигури възможност за споделяне на мисли, емоции и преживявания в защитено и подкрепящо пространство.

Загубата на бебе, независимо дали се е случила във времето на бременността, или след раждането, както и тази на дете – без значение от възрастта му, е неизмеримо тежко преживяване за семейството, което променя усещането за смисъл и светогледните принципи на родителите и близките. Консултирането е подходящо да започне непосредствено след загубата, когато има функцията да окаже кризисна подкрепа, но това не отменя появата на потребност от терапевтична подкрепа и години след събитието – в контекста на нов преживелищен опит и необходимост от споделяне и обсъждане на преживяванията от дистанцията на времето.

Ние, от Център за детско развитие „Малки чудеса“, осъзнаваме необходимостта от достъпната и навременна подкрепа в подобен тежък момент. Ето защо психотерапевтичната подкрепа за семейства, преживели загуба на дете, е безплатна и се осъществява с подкрепата на дарители.


Свържете се с нас, за да получите повече информация и/или да запишете час за консултация на телефон 0887 54 54 46 или от формата долу.