Диляна Маринова

Координатор и доброволец

Диляна Маринова

Диляна Маринова е един от първите доброволци в кампанията „Да плетем и шием за недоносените бебета“. Тя е човекът, който активно участва в проверките на изделията, преди те да потеглят към неонатологичните отделения, освен това запечатва всички цветни плетива в невероятни кадри.

В професионален план Диляна работи във фармацевтична компания и се занимава с клинични изпитвания на лекарства. В личен план има много интереси, голяма част от които са плетене, шиене и други видове творене с ръце.

“За мен доброволчеството е възможността да се погрижиш за някой друг, извън кръгчето, в което живееш.”

През 2017 година Диляна се включва като доброволец в инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”, а само година по-късно се присъединява и към екипа ни от координатори. Благодарение на нея и още няколко момичета, кампанията набира все по-голяма популярност и за последните 4 години над 15 ооо недоносени бебета са се докоснали до любовта, силата и вярата на всички наши доброволци. 

“Знаех за инициативата Octopus for Preemies от чужбина. Тя тъкмо набираше широка популярност в Англия, САЩ и още много други страни. Когато чух, че Фондация „Нашите недоносени деца“ стартира такава кампания в България, веднага се включих. Мотивира ме възможността да съм част от една инициатива, която показва загриженост към напълно непознат човек. Аз нямам лична история с недоносено бебе, не съм виждала бебе в кувьоз, нямам тази лична мотивация. Видях една възможност да съм полезна някъде и се включих.” 

Диляна е изработила стотици плетива, които и до днес топлят недоносените бебета в цялата страна. 

“Мисълта че някъде в България, в много труден момент за непознато за мен семейство, родителите ще видят един плетен октопод до малкото си бебе и ще знаят, че непознат човек им праща подкрепа, надежда, усмивка.

В днешно време не е трудно да правиш добро. Единствено трябва да намериш кауза, която те вълнува и да дадеш усилията си там.”

"Когато чух, че Фондация "Нашите недоносени деца" стартира такава кампания в България, веднага се включих. Мотивира ме възможността да съм част от една инициатива, която показва загриженост към напълно непознат човек."