Татяна Христова

Татяна Христова

Татяна е Ръководител Учебна дейност към Висше училище по мениджмънт, семейна с две деца. Уважава християнските ценности и се опитва да ги прилага в живота си. Много обича да пътува, да посещава нови места, да опитва чуждестранна кухня и да се потапя в чуждите традии и обичаи. В свободното си време се е отдавала на куп хобита – правене на бижута, квилинг, шиене на гоблени, пирография, плетене, рисуване и т.н. В момента, част от свободното си време, прекарва в изучаване приложенията на етеричните масла. Привлича я натуралният начин на живот, отглеждането на плодове и зеленчуци, приготвянето на домашна храна и рециклирането. 

В началото чисто любопитство я мотивира да се включи като доброволец в нашата инициатива. 

“Попаднах на информация в интернет за тази инициатива и ми стана интересно с какво се занимава фондация “Нашите недоносени деца”, какви ще са тези текстове за превод, кой ще ги чете след това. И просто реших да пробвам. Статиите, които превеждах силно ме докосваха. Благодарна съм, че не съм преживяла лично повечето от историите, които превеждаме, но те са част от нашето общество, от нашия живот. Не трябва да сме безразлични.” 

Смята, че в личен и професионален план това, че доброволства ѝ помага за придобиване на нови знания. Според нея човек трябва да се развива през целия си живот, не бива да спира и да стои на едно място. 

Татяна не се е замисляла как да разпределя доброволческата дейност спрямо останалите си задължения. 

“Понякога си поставям като задача да преведа определен брой статии за даден период от време, друг път просто си избирам някоя и я започвам. По-важното е човек да има желание, а когато вижда резултата от дейността си, това го стимулира още повече.”

Срещу безвъзмездния си труд Татяна получава благодарност и усещането, че със своя труд си помогнал на някой. Да правиш добро в днешно време за нея също не е трудна задача. 

“Няма да има по-подходящ момент да направиш нещо добро от “сега”, от “днес”” 

Най-ценно за нея в доброволческата работа е да виждаш положителната промяна в хората около теб, в средата, в която живеем. Да разбереш, че с твоята дейност си увлякъл и други след  себе си. 

Татяна, били казала едно вдъхновяващо послание към хората, за да запалим добротворството у тях?

Малките стъпки са важни! Не чакайте някоя голяма доброволческа кампания или по-подходящ момент! Помогнете на някой на улицата, отстъпете място на паркинга или в автобуса, само за да видите усмивката на човека отсреща. И сами ще усетите как желанието да помагате се умножава и дава все по-големи резултати.

 

Малките стъпки са важни! Не чакайте някоя голяма доброволческа кампания или по-подходящ момент!