Отличие в наградите „Човек на годината“ 2021 за екипа ни

Отличие в наградите „Човек на годината“ 2021 за екипа ни

За целия екип на фондация „Нашите недоносени деца“ е изключителна чест и признание полученото отличие в наградите „Човек на годината“ 2021 за принос към правата на човека и правозащитността. Фондацията е отличена с подгласна награда от журито за постиженията й в застъпничеството за по-добра медицинска грижа, подкрепа на близките и повишаването на обществената информираност за правата на недоносените бебета и техните семейства. Наградата е посветена на всички онези герои „онези, най-мънички човечета, чиято ръчичка е колкото кутре“, на всички наши приятели, доброволци, съмишленици, партньори и дарители, които ни помагат всеки ден да бъдем по-близо до недоносените бебета и техните семейства. Благодарим ви!

Благодарим за номинацията на Адриана Горанова ❤

„Тази организация е постигнала много в последните години, свързано с неонатологичните отделения в болниците в България. Подобрени условия за бебетата в кувьози, психическа подкрепа на майките, чиито дете е в кувьоз. Статии и истории свързани с бебета родени по рано, как да се справим с тяхното отглеждане и какво трябва да проследим. Срещи и видеа с лекари,предоставени безплатно на всеки. Като майка на екстремно недоносени близнаци, черпих много информация и кураж и продължавам да го правя от тази прекрасна фондация. Адмирации на тяхната дейност.

Една от основните цели на Фондация „Нашите недоносени деца“ е да информира обществото по теми, свързани с преждевременното раждане, отглеждането на недоносено бебе, родителството и детското развитие.

Екипът черпи опит и информация от международни платформи и други организации от цял свят и всеки ден превежда статии и материали, за да предаде знанието на всички родители и специалисти у нас на достъпен език.“

–––––––––––––––––––––

Повече за наградите „Човек на годината“
Наградите „Човек на годината“ са учредени през 2008 г. от адв. Маргарита Илиева, която по това време е директор на Правната програма на Български хелзински комитет (БХК). Наградите се присъждат на Световния ден за правата на човека на личност, колектив или организация, след одобрение от жури на основата на обективни критерии. Журито отличава хора и организации с особени постижения в областта на защитата на правата на човека, животните, опазнане на околната среда.