Дарение на ламинарен бокс за АГ болница “Шейново”

Дарение на ламинарен бокс за АГ болница “Шейново”

С нов ламинарен бокс разполага вече неонатологията във Втора САГБАЛ “Шейново”, благодарение на дарение, осъществено от Фондация “Нашите недоносени деца”. Апаратът беше закупен със средства от дарители, за да се подобрят грижите за най-мъничките и крехки пациенти в здравното заведение, което е най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница в страната. Втора САГБАЛ “Шейново” е база в обучението за АГ и неонатологията и е една от водещите по брой раждания в България. През изминалата 2023 година, в нея са родени 2203 бебета, като процентът на недоносените бебета е 6,62 на сто, сочат данни на НЗОК.

Ламинарният бокс е изключително важен уред в грижите за недоносените и болни бебета, защото осигурява защитена стерилна среда за подготовката на медикаменти и разтвори за парентерално хранене. С използването му, се намалява рискът от вътреболнични инфекции, които са често срещани и могат да бъдат особено опасни и дори животозастрашаващи за най-уязвимите новородени. 

Фондация “Нашите недоносени деца” изказва благодарност и признателност на дарителите за доверието и подкрепата на каузата ни за подобряване на грижите за недоносените деца в България. С Вашата помощ всяка година успяваме да осигурим животоспасяваща апаратура и консумативи и да подобрим условията в различни неонатологични отделения в цялата страна. Дейността ни е посветена и на осигуряването на най-съвременната семейно-ориентирана следродилна грижа с изграждането на семейни стаи и кътове, Заставаме до родителите на недоносени деца и с единствена по рода си в България терапевтична, социална и консултативна подкрепа на семействата с недоносени бебета и деца с трудности в развитието.


Ако искате да станете част от нашата кауза, можете да го направите с дарителски sms на номер 17 777 с текст DMS BEBE или да подкрепите дейността ни.