Даряваме неонатален веноскоп в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали

Даряваме неонатален веноскоп в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали

Когато бебето се роди твърде рано, лечението и грижата за него включва множество интервенции и използване на специална апаратура. Преждевременно роденото бебе има специални нужди и е подложено на определен брой медицински процедури и изследвания, за да се определи как трябва да бъде лекувано и колко време трябва да се наблюдава неговия прогрес. Лечението е свързано с венозно приложение на различни медикаменти, а вените на недоносените бебета се виждат и намират трудно.

Щастливи сме, че можем да подпомогнем медицинските специалисти, които са неотлъчно до  малките герои. Заедно с Бош Инженеринг Център София дарихме неонатален веноскоп в неонатологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ – гр. Кърджали.   Този уред помага на специалистите да намират по-лесно вените на недоносените бебета. С помощта на светлината, апаратът локализира вените и помага на медицинския екип да намери точното място за абоката. Така се редуцират убожданията и болката за малките пациенти, които са истински борци и се справят с толкова много предизвикателства още от първите минути на своето раждане.

Благодарим от сърце, че заедно подпомагаме медицинската грижа за най-големите герои, като насочваме усилията си към по-качествена, комфортна среда, с минимизиране на болката и неприятните усещания за крехките малки бебета.