Изкачване на връх Драговски камък в подкрепа на недоносените деца

Изкачване на връх Драговски камък в подкрепа на недоносените деца

Толкова многобройни са инициативите, с които различни съмишленици и доброжелатели избират да помагат за каузите на Фондация „Нашите недоносени деца“ в подкрепа на преждевременно родените бебета и семействата им! От семейни тържества и събития, до най-разнообразни благотворителни жестове, които обединяват и събират хора от различни възрасти, водени от стремежа да дарят добро за най-малките герои.

На 5 ноември, в месеца, в който отбелязваме Световния ден на недоносените деца, дейността ни ще бъде подкрепена и с благотворително изкачване на връх Драговски камък, организирано от Bulgarian Fairy Talе. Еднодевната разходка до красивия връх в планината Гребен, известен още и като Трънския Матерхорн, ще съчетае красиви мигове сред природата и планински туризъм, а всички средства ще бъдат дарени на Фондация „Нашите недоносени деца” за закупуване на болнична апаратура в неонатологиите в болниците или за психологическа подкрепа на родители, преживели травма.

Връх Драговски камък, макар и със скромните си 1118 метра, открива невероятните гледки към другите планини в Краище и също така към Витоша и Рила. Предвиден е кръгов маршрут с посещение и на малката пещера Бежанска и два водопада от Драговска река. Дължината на маршрута е 4 км, а денивелацията  370 метра.

Ето какво споделя с нас организаторът на инициативата Методий Ганчев:

„Краят на 2021-а и началото на 2022-а година бяха тежки за моето семейство, защото претърпях инцидент и вследствие на измръзване, ампутираха един пръстите ми. Съпругата ми беше моя опора и благодарение на нея се възстанових много по-бързо, а много колеги и приятели се включиха с помощ, за да намеря функционална протеза. В същата 2022 година, в началото на юли, с жена ми разбрахме, че ще имаме близнаци. Бяхме изненадани и много се притеснявахме, но в 36-та седмица на бял свят се появиха синовете ни Теодор и Делян.

Загубих две фаланги, но получих две прекрасни момчета, които сега са почти на 9 месеца.

Жена ми ме добави в фейсбук групата на Фондация „Нашите недоносени деца“ и оттам разбрах за вашата дейност. Четох най-различни истории и макар при нас нещата да минаха благополучно, много бебета и родители се борят. Затова решихме, че в нашата семейна фирма можем да направим едно събитие, с което и други хора да се включат в каузата да се помогне на родители, преживели болка, и на децата, нуждаещи се от нова апаратура в неонатологията в болниците”.

Можете да намерите повече подробности за благотворителното изчакване на връх Драговски камък тук.

Добавяме и прекрасните снимки, заредени с красота и енергия, които ни изпратиха участниците в благотворителното изкачване на връх Драговски камък. 

„Надяваме се догодина да можем да направим още едно такова събитие. Хванахме един от последните хубави дни на златната есен. Пожелаваме много здраве и успехи. До нови срещи!“, ни написа организаторът Методий Ганчев.

Благодарим от сърце за помощта, за силата и ентусиазма, с който подкрепихте най-малките герои и семействата им! До нови срещи и бъдете все така вдъхновяващи!