Уебинар „Как да НЕ отгледаме злоядо дете?“

Уебинар „Как да НЕ отгледаме злоядо дете?“

Често се обръщаме за помощ едва когато се сблъскаме с даден проблем. Но колко тревоги, безсънни нощи и нерви бихме си спестили, ако разполагахме с нужното знание, за да повлияем на ситуацията преди да ни се е „качила на главата“? 

В този уебинар за родители ще си поговорим за превенцията на „злоядото“ поведение в ранна възраст и ще обсъдим различни стратегии за организиране на храненето на детето по начин, насърчаващ:

  • формирането на позитивно отношение към храната; 
  • насърчаване на развиващата се самостоятелност; 
  • кооперативността;
  • удоволствието от храненето;
  • и не на последно място – спокойствието на родителите.

Ще разгледаме и какви биха могли да бъдат причините за наличие на трудности с храненето в ранна възраст – кога говорим за поведенчески проблем, в кои случаи затруднението е свързано със сензорните преживявания на детето, както и кои са индикаторите, че е добре да се консултираме с медицински специалист.

След уебинара участниците ще получат по мейл и специално изготвен информационен материал, съдържащ практически насоки, които родителите могат да използват в ежедневието на децата си. 

За водещия:

Маргарита Габровска e логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие „Малки чудеса“, член на Европейската асоциация по ранна детска интервенция. Заедно с над 10-годишен терапевтичен опит в областта на ранното детско развиетие, Маргарита има и докторска степен по Философия (Етика) и е силно ангажирана с проблеми от областта на етиката на грижата, което оказва и пряко въздействие и върху терапевтичния й подход при работа с деца в ранна възраст и техните семейства. Разглеждайки храненето като значима част от процеса на общуване и въздействие върху развиващата се детска личност, тя поставя силен акцент не просто върху „механиката“ на храненето, а върху общуването родител – дете в контекста на храненето, правилата в семейството и съхранението на детското достойнство.

Дата на провеждане: 8 март от 10 ч.
Продължителност: 2 часа
Цена: 20 лв.
Къде: Google Meet


Записване:

За да вземете участие в уебинара е нужно да се запишете във формата по-долу и да преведете таксата за участие с основание „Уебинар 8.03.2022 г.“ по банковата сметка на Фондация „Нашите недоносени деца“. След превода на сумата, молим да ни изпратите мейл на office@premature-bg.com с копие/ снимка от платежното нареждане, а ние ще Ви изпратим линк към събитието.

Банкови данни:
Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

    Желая да участвам в уебинар "Как да Не отгледаме злоядо дете?"