Neterra

Neterra

Нетера е независим глобален доставчик на телекомуникационни услуги. Компанията си партнира както с най-големите световни компании, така и с малкия и среден бизнес. Нетера предоставя международна свързаност, дейта център услуги, управлявани мрежови услуги и сигурност повече от 25 години.

Компанията притежава и управлява 4 дейта центъра и собствена глобална мрежа с точки на присъствие в над 35 държави. Общият показател за удовлетвореност на клиентите на Нетера (CSAT) е 88%, което е рекордна стойност за сектора на телекомуникациите, а 71% от клиентите на Нетера биха препоръчали услугите ѝ на свои колеги или бизнес партньори (Net Promoter Score), което поставя компанията в Топ 1% от най-добрите телекоми в света.

Портфолиото от услуги на Нетера включва:

  • Напълно управляван бърз и сигурен интернет достъп с поддръжка 24 * 7 – DIA, броудбанд, международна свързаност, инфраструктура
  • Дейта център услуги в 4 собствени центрове за данни, клас Tier III –СДЦ
  • Управлявани ИТ услуги, бекъп като услуга, сървъри под наем и гъвкави облачни услуги –Neterra.Cloud
  • Защита от DDoS атаки
  • Глобална платформа за обмен на данни –NetIX
  • Сателитни услуги – София и Тракия телепорт
  • IPTV и платформа за разпространение на аудио-видео съдържание –Нетера.ТВ
  • GPS система за проследяване на превозни средства –Нетфлийт

Нетера е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001, ISO 27001, ISO 20000 и PCI DSS. Компанията е пълноправен член на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta (Еuropean Competitive Telecommunications Association), а основателят и управителят на компанията Невен Дилков е председател на Съвета на директорите на организацията.

Нетера е член първо ниво на СЕК (Сдружение за електронни комуникации), член на БАБТО – Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори, на Британско-българската бизнес асоциация и на Американската търговска камара в България.

"Нетера е социално ангажирана компания и през годините от основаването си през 1996 година подкрепя различни каузи. Избрахме да партнираме на фондация "Нашите недоносени деца", защото вярваме, че децата на България заслужават да имат бъдеще. В ценностите на нашата компания е да заставаме зад сдружения, които имат ясни цели, организация и работят усърдно за промяната на света към по-добро. Чрез подкрепата си за фондация "Нашите недоносени деца" ние се присъединяваме към тези благородни усилия".

Маринела Георгиева

Оперативен ръководител