Проследяване на бременността. Д-р Анна Богданова

Проследяване на бременността. Д-р Анна Богданова

Женската консултация е последователно проследяване на бременността от момента на регистрация до раждането, както и първите 40 дни след раждането. Проследяването се състои от поредица прегледи и лабораторни изследвания, като честотата им варира в зависимост от напредването на бременността и състоянието на бъдещата майка и бебето. Научете повече за женската консултация от Д-р Анна Богданова, акушер-гинеколог в Acibadem City Clinic Болница Токуда.

Важно! Ако използвате Firefox Mozilla – кликнете тук, за да гледате видеото.


За автора

Д-р Анна Богданова завършва първи цикъл на медицинско образование във 2-ри факултет по медицина на Карлов университет, Прага, Чешка република през 2001 г. Завършва медицина в Медицински университет – София през 2005 г. Специализира Акушерство и гинекология и през 2013г взима успешно специалността.

Д-р Богданова е един от шестте български специалисти, които са получили специализацията си по фетална морфология в Кралски колеж, Лондон, Fetal Medcine Foundation, където в периода 2014 – 2016 г. е научен сътрудник и специализант по фетална медицина. От 2015 до 2016 г. отговаря за Клиника за диагностика и проследяване на бременности с интраутеринна фетална ретардация. След завръщането си, през 2016 г. става част от екипа на отделението по Акушерство и Гинекология на Болница Токуда.

Член на Българското дружество по акушерство и гинекология, Генерална медицинска комисия, (GMC), Англия и Интернационалната общност по ултразвук в Акушерство и Гинекология, ISUOG. Член е на Асоциацията по майчино-фетална медицина.