Моника Златанова

Член на управителния съвет | Ръководител

Моника Златанова

Моника Златанова започва пътя си във Фондация “Нашите недоносени деца” като един от най-отдадените й доброволци още от самото създаване на организацията през 2012 г. През 2015 г. основава фондация “Здрави майки – здрави бебета”, посветена на прееклампсията и рисковете, свързани с високо кръвно налягане по време на бременност, след като през 2010 г. синът й Влади се ражда преждевременно в 33 гестационна седмица и това променя целия й свят.

От 2018 г. поема предизвикателната задача да укрепва и развива капацитета на Фондация “Нашите недоносени деца” и Център за детско развитие “Малки чудеса” в качеството си на Ръководител “Организационно развитие”, а от 2020 г. е член на управителния съвет. Професионалният й опит през годините във финансовата сфера й дава възможност да планира, управлява и разширява по оптимален начин дейностите на Фондацията и Център за детско развитие “Малки чудеса”.

Задълбочените й познания и интереси в сферата на прееклампсията и превенцията на преждевременното раждане я мотивират да развива партньорството на Фондацията не само с неонатолози, но и с медицински специалисти по акушерство и гинекология, организирайки лекции, конференции, както и публикуването на редица информационни материали, насочени към бъдещите майки.

Моника Златанова е ангажирана и с комуникацията с корпоративни партньори и организации, както и с координацията на ключови за Фондацията проекти.

Личната история на Моника можете да прочетете тук.

Повярвайте ми, тези малки дечица са най-силни и борбени. Не забравяйте, че те са силни характери и водят своята битка на всяка цена.