Бебето ви е още в болница? Група за подкрепа и взаимопомощ

Бебето ви е още в болница? Група за подкрепа и взаимопомощ

Бременността и раждането не винаги протичат по мечтания начин. Понякога началото на живота започва с борба, а за родителските емоции сякаш няма пространство, тъй като от родителите се изисква сила и стабилност, независимо от реалните им преживявания.

Ако в момента вашето бебе е в неонатология, родено преждевременно, а вие имате минимален достъп до него, може би в тази група ще намерите нужната сила, подкрепа и информация, за да преминете по-леко през този изпитателен период. По време на срещите ще имате възможността както да споделяте своите преживявания, така и да научите за преживяванията на други родители, в подобна ситуация. Ще имате възможността да задавате своите въпроси, както и да бъдете в подкрепа. Други важни задачи, които тези срещи си поставя включват:

  • Подобряване на връзката с вашето бебе/бебета
  • Работа с разказа около раждането на вашето дете/деца (Каква история за своето раждане бихте искали детето ви да знае и къде е възможно да се постави фокусът?)
  • Развиване на по-дълбоко приемане на реалността
  • Намаляване на психичния стрес

Групата се среща веднъж седмично, за 90 минути през онлайн платформа, до която ще получите достъп през линк след вашето записване и след проведено първоначално интервю с модератора на групата.

Модератор на групата е Ния Коновска, психотерапевт към Център за детско развитие „Малки чудеса“ и Фондация „Нашите недоносени деца“ с опит в работата с групи и семейства, преживяващи травматично събитие.


Свържете се с нас, за да получите повече информация и/или да запишете час за консултация на телефон 0887 54 54 46 или от формата долу.