Детето ви си е вече вкъщи? Група за подкрепа и взаимопомощ

Детето ви си е вече вкъщи? Група за подкрепа и взаимопомощ

Когато детето се появи преждевременно, често за родителите тази поява е обвързана с множество страхове и притеснения – дали детето ще оцелее, ще има ли физически и психологически последствия, дали самите родители ще са способни да се справят… Дори години след травматичното начало за много родители е трудно да говорят за преживяното. То обаче оказва своите видими ефекти върху настоящето и дори самата връзка, която родителят има с детето си.

Организираме тази група за подкрепа на родители на недоносени деца до 3 г. с желанието да осигурим пространство, в което вътрешните питания да бъдат зачетени и отговорени и където родителите могат да бъдат в подкрепа по между си.

Част от срещата ще има лекционен характер – ще ви запознаваме с актуални теми, свързани с родителството на недоносени в периода 0-3 г. (хранене, сън, прегледи, семейни отношения, психологически свят на родителите на недоносени деца и други, които родителите намират за важни). По време на срещите ще имате и възможността да споделяте своите преживявания, както и да научите за преживяванията на други родители, в подобна ситуация. Ще можете да задавате своите въпроси, както и да бъдете в подкрепа. Други важни задачи, които тези срещи си поставят включват:

  • Подобряване на връзката с вашето дете
  • Работа с травмата
  • Развиване на по-дълбоко приемане на реалността
  • Намаляване на психичния стрес

Модератор на групата е Ния Коновска, психотерапевт към фондацията с опит в работата с групи.


Свържете се с нас, за да получите повече информация и/или да запишете час за консултация на телефон 0887 54 54 46 или от формата долу.