ФННД получи дарение от благотворителния търг на Дарик

ФННД получи дарение от благотворителния търг на Дарик

Фондация „Нашите недоносени деца“ и Фонда за терапии на деца-аутисти получиха дарение от благотворителния търг на Дарик радио, Ники Кънчев шоу, Спортно шоу Гонг и Gong.bg, който се проведе в края на 2013 година.

Общата събрана сума е 35 500 лв, като двете организации получиха съответно по 17 750 лв.
Десетки известни личности и компании подкрепиха страхотната инициатива на Дарик, предоставяйки редица атрактивни лични вещи, сувенири и предмети. От друга страна много популярни лица се включиха в наддаването след това. Най-големите благодарности обаче са всички онези хора, с огромни сърца, които отделиха най-малки суми, за да дадат шанс на бъдещето на България.

Най-големият дарител тази година бе капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов. Футболистът на Кубан Краснодар предостави безвъзмездно 5000 лева за каузата. Неговият брат също дари 1000 лева за децата на България. Наставникът на кипърския АЕЛ Лимасол Ивайло Петев се включи с 1000 лева, а в един от най-дейните ни благодетели се превърна еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Сред останалите по-големи дарители са ПП ГЕРБ с 3000 лева, Никола Стоянов, който си купи фланелката на Мартин Петров за 1000 лева, Пенко Михайлов, Антон Бързов и много други.

Фондация „Нашите недоносени деца“ от сърце благодари на организаторите и дарителителите на това благотворително събитие. Средствата да бъдат вложени в закупуване на медицинска апаратура за неонатологичните отделения в провинцията, които имат най-голяма нужда.