Дарение на 4 пациентни монитора за неонатологията на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен

Дарение на 4 пациентни монитора за неонатологията на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен

Фондация “Нашите недоносени деца” дари 4 пациентни монитора за неонатологичното отделение на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен, в рамките на приключилата успешно кампания “Да осигурим апаратура за 6 неонатологични отделения в страната”. С неоценимата помощ на всички многобройни дарители, сме изключително удовлетворени, че успяхме да предоставим за нуждите на неонатологията двойно повече пациентни монитори от първоначално предвидените 2 броя.

 

Отделението в УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен е единственият в Централна Северна България (областите Плевен, Габрово, Ловеч, Велико Търново), републикански център за лечение на критично болни новородени. То предлага трето ниво на неонатологични грижи и по данни на НЗОК, през 2023 година, общият брой раждания там е бил 1083.

При стартирането на кампанията на Фондация “Нашите недоносени деца”, неонатологията не разполагаше с достатъчно пациентни монитори, които са много важни за постоянното наблюдение на състоянието на рисковите новородени и особено на недоносените бебета. Завеждащата доц. Виктория Атанасова, посочи, че за 2022 година, процентът на преждевременните раждания там е бил 10-11 на сто.

 

 

Новите 4 броя пациентни монитори вече се ползват в отделението и ще позволят да се подобрят грижите за многобройните мънички пациенти, които се лекуват в него.

 

Фондация “Нашите недоносени деца” стартира кампанията “Да осигурим апаратура за 6 неонатологични отделения в страната” в края на 2023 година, в навечерието на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември. Целта ѝ беше да бъде осигурена животоспасяваща апаратура за различни неонатологични отделения от всички краища на страната, в които се раждат над 3500 бебета годишно. За по-малко от месец, с помощта на дарители, бяха събрани необходимите средства, които превишиха първоначално обявената сума. Това даде възможност в кампанията да бъде включено и дарение за неонатологията в МБАЛ Шумен и да бъде закупена допълнителна апаратура за някои от останалите отделения. 

Благодарим на всички дарители, които подкрепиха каузата ни с огромни сърца и съпричастност и ни помогнаха да осигурим така важната животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения, които станаха част от кампанията ни!

С Вашата неоценима помощ, работим вече над 11 години за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за недоносените бебета и техните семейства в България. Наред с осигуряването на животоспасяваща апаратура, Фондация “Нашите недоносени деца”, изгражда семейни стаи и кътове за кенгуру-грижи в неонатологичните отделения от всички краища на страната. Заставаме близо до родителите, с осигуряването на единствена по рода си в България терапевтична, социална и консултативна подкрепа на семействата с недоносени бебета и деца с трудности в развитието. Застъпваме се за подобряване на майчиното и детско здравеопазване и подобряване на грижите за недоносените деца и новородени с влошено здравословно състояние. 

Можете да се запознаете с нашата работа тук и ако искате да станете част от каузите ни, имате възможност да го направите с дарение или със SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777, както и да осигурите дългосрочна подкрепа за дейността ни с абонамент за ежемесечно символично дарение.