Да осигурим апаратура за 6 неонатологични отделения в страната

На Коледа стават истински чудеса! Само за по-малко от месец, благодарение на всички Вас, успяхме не само да съберем, но и да превишим необходимата сума по кампанията за закупуване на медицинска апаратура за 6 неонатологични отделения в страната. С нея от Фондация “Нашите недоносени деца” искахме да помогнем да се подобрят грижите за най-мъничките пациенти в 6 здравни заведения в цялата страна, в които се раждат над 3100 бебета годишно.

С многобройни дарения бяха събрани  35 765 лв., с което се превиши първоначално обявената  сума от 28 100 лв., за да бъдат осигурени:

С допълнителните средства ще бъдат осигурени:

Така подкрепените отделения са 7 на брой.

Повете информация за реализираните дарения ще намерите тук:

  1. Рециклирана реанимационна маса за МБАЛ Силистра
  2. Конвектори за отопление бяха дарени на неонаологията в МБАЛ Шумен
  3. 4 инхалатора бяха дарени в неонатологичното отделение в СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ в София
  4. Фондация „Нашите недоносени деца“ дари 3 пациентни монитори за неонатологията в Търговище
  5. Дарение на 4 пациентни монитора за неонатологията на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“- Плевен
  6. Билирубинометър беше дарен за неонатологията в МБАЛ Добрич
  7. Дарение на веноскоп за неонатологията в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Медицинската апаратура в неонатологичните отделения е скъпа и понякога се амортизира бързо, а в същото време тя е животоспасяваща и жизненоважна, за да се осигури качествена грижа и оптимален старт в живота на недоносените или  родените с влошено здравословно състояние бебета. Тя спомага да се избегнат и късни последствия от преждевременното раждане.

С работата си, Фондация “Нашите недоносени деца” се посвещава вече над 11 години за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за преждевременно родените бебета и техните семейства у нас. С помощта на дарители всяка година се осигурява животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения от всички краища на страната. С дарителските си кампании подкрепяме отделенията и с оборудване и консумативи за нуждите на най-малките и болни бебета.