Фондация “Нашите недоносени деца” дари 3 пациентни монитори за неонатологията в Търговище

Фондация “Нашите недоносени деца” дари 3 пациентни монитори за неонатологията в Търговище

Три броя пациентни монитори бяха дарени от Фондация “Нашите недоносени деца” за неонатологичното отделение в МБАЛ Търговище, благодарение на кампанията “Да осигурим апаратура за 6 неонатологични отделения в страната”. При започването ѝ, за отделението бяха предвидени два пациентни монитора, но със събраните в повече средства, беше закупен още един. Новата апаратура вече се ползва за най-малките пациенти в болницата, която приема за грижи и лечение новородени от област Търговище, област Разград, и рискови новородени от МБАЛ Омуртаг.

Мониторният контрол е съществена част от наблюдението и грижите за всяко рисково новородено и особено за недоносените деца, при които може да е необходим за по-дълго време. До момента отделението не разполагаше с достатъчен брой функциониращи монитори. 

С думи на признателност към всички дарители и към Фондация “Нашите недоносени деца”, се обърна д-р Радост Едрева, началник на неонатологичното отделение в МБАЛ Търговище. 

„Благодарим за дарението и се радвам, че ви има и всяка година с ваша помощ подобряваме грижата за всички новородени и най-вече за недоносените деца!”

Пациентните монитори бяха закупени със средствата, събрани от дарителска кампания, стартирала в края на 2023 година, в навечерието на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември. Фондация “Нашите недоносени деца” се обърна с призив за помощ да бъде осигурена животоспасяваща апаратура за 6 неонатологични отделения в страната, в които годишно се раждат над 3500 бебета. Кампанията получи широк отзвук и с участието на многобройни дарители, за по-малко от месец необходимата сума беше събрана, като дори превиши първоначално обявената. С допълнителните средства, Фондация “Нашите недоносени деца”, направи дарение и за неонатологията в МБАЛ Шумен и осигури допълнителна апаратура за някои от отделенията, които бяха част от кампанията.

Медицинската апаратура в неонатологичните отделения е скъпа и понякога се амортизира бързо, а в същото време тя е животоспасяваща и жизненоважна, за да се осигури качествена грижа и оптимален старт в живота на недоносените или  родените с влошено здравословно състояние бебета. Тя спомага да се избегнат и късни последствия от преждевременното раждане. 

Фондация “Нашите недоносени деца” изказва благодарност на всички дарители, които осигуриха подкрепа за кампанията ни с мисъл за здравето и бъдещето на най-малките герои, които се раждат в България. 


С Вашата помощ, всяка година осигуряваме животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения от всички краища на страната.
Повече за нашата работа можете да научите тук

Ако искате да ни подкрепите в каузите ни, посветени на грижите за недоносените деца в България и на техните семейства, може да го  направите с дарение  или със SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777. А с абонамент за ежемесечно символично дарение, ще осигурите дългосрочна подкрепа за дейността на Фондация “Нашите недоносени деца”.