Коледния базар „Подари мъничко вълшебство“ събра 5000 лв в полза на недоносените бебенца

Коледния базар „Подари мъничко вълшебство“ събра 5000 лв в полза на недоносените бебенца

Коледния благотворителен базар „Подари мъничко вълшебство“, който се проведе съвместно с „Ангелска ЧУДОтворителница“ на фондация „Искам бебе“, събра 5000 лв. в полза на недоносените бебенца. Средствата, които бяха събрани благодарение на вас, скъпи приятели, както и благодарение на всички hand made творци, които предоставиха своите творби за базара, ще бъдат използвани за закупуването на гнезда за кувьози, които са от голямо значение за правилното позициониране на бебенцата веднага след раждането им. „Гнездата са оформени по модела на т.н. „ембрионална позиция“, която осигурява комфорт на бебето подобен на този в родилните органи на майката – центрирана позиция и повече опорни точки и равнини“ – казва доц. Чавдаров за ползата от гнездата. Цялото интервю с него можете да прочетете тук, а интервюто с д-р Аргирова – тук.

Благодарим на всички вас, които споделихте този ден с нас и дарихте мъничко вълшебство на недоносените бебета. Толкова много усмивки, топлина и уют на едно място… Дадохте ни още повече вяра и надежда, че заедно можем да постигнем много! Всички вие през този вълшебен предколеден ден ни накарахте да се усмихваме и още повече да вярваме в чудеса. Защото чудесата са в самите нас и защото е в наши ръце възможността да ги създаваме.

За нас това е голям успех и това нямаше да бъде реалност без всички вас, които ни подкрепяхте и помагахте през цялото време – на първо място фондация „Искам бебе“ /вие наистина сте ЧУДОотворителки, прегръщаме ви!/; всички автори, които дариха своите ръчно изработени красоти и всички наши усмихнати, неуморни и ентусиазирани доброволки, които бяха с нас през този ден /прегръщаме ви, момичета/ и всички вие, които дарихте от средствата си! Всички ние заедно дарихме мъничко вълшебство на недоносените бебенца, а Ангелска ЧУДОтворителница – на двойките с репродуктивни проблеми.

Радваме се, че станахте част от това събитие. Весели и вълшебни празници от екипът на фондация „Нашите недоносени деца“. Нека всички заедно пожелаем здраве и скоро да си бъдат вкъщи при мама и тате на мъничките недоносени бебенца, които в момента се борят за живота си в болничните отделения!