Дарик радио и Ники Кънчев шоу за поредна година подкрепиха недоносените деца

Дарик радио и Ники Кънчев шоу за поредна година подкрепиха недоносените деца

Рекордните 47 605 лв. бяха събрани на седмия поред благотворителен търг, организиран от Дарик радио..
Средствата бяха разпределени между фондация „Нашите недоносени деца“ и сдружение „Аутизъм днес“. На фондация „Нашите недоносени деца“ бяха връчени 23 295 лв., а на сдружение „Аутизъм днес“ – 24 310 лв.

Вече седем години Дарик радио в лицето на предаванията „Ники Кънчев шоу“, „Дарик кафе“, спортно шоу „Гонг“ и сайтът Gong.bg организират Коледен благотворителен търг с разпродажба на редица спортни артикули, модни и арт аксесоари, билети за спортни и музикални събития и др., дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици, компании и слушатели на радиото.

Днес в Резиденцията на британско посолство и под патронажа на нейно превъзходителство г-жа Ема Хопкинс, посланик на Република Великобритания, бяха дарени средствата. На срещата бяха поканени представители на фондация „Нашите недоносени деца“ и на сдружение „Аутизъм Днес“.

По време на срещата двете страни споделиха за какво са изразходвани средствата набрани от 6 благотворителен търг и за какво ще бъдат използвани тази година.

Това е рекордно събрана сума до момента. И ние от фондация Нашите недоносени деца искаме да изкажем огромни благодарности на Ники Кънчев и на целия екип, който работи денонощно, за да може този търг да стане факт, както и на Дарик Радио и специално на нейно превъзходителство г-жа Ема Томпсън, която повярва в нашата кауза и застана зад нас.

Средствата от тази година ще бъдат вложени в закупуване на висококачествена апаратура за някои от водещите неонатологични отделения в страната, както и за първия център в подкрепа на недоносените деца и техните семейства.

Още веднъж благодарим на всички участници, дарители и поддръжници на търга и на двете каузи.