Кенгуру-грижи – сподели своята история за прегръдката, която лекува

Кенгуру-грижи – сподели своята история за прегръдката, която лекува

Кенгуру-грижите са най-естественият и достъпен начин, по който родителите могат да помогнат на преждевременно родените си бебета да се възстановят по-бързо и да се почувстват спокойни и сигурни, встъпвайки в големия свят. Въпреки че контактът кожа-до-кожа се препоръчва от Световната здравна организация и за ползите от него свидетелстват множество научно документирани изследвания, практикуването на кенгуру-грижи в Бългрия все още спада по-скоро към изключенията, отколкото към практика. Знаете ли, че родителите в България, които имат възможност да практикуват кенгуру-грижи с бебето си в рамките на престоя му в неонатологичното отделение, са по-малко от 5%?

Тук търсим именно вас, родителите, имали възможност, чрез прегръдката си, да помагат на бебето си да се възстановява и расте. Каним ви да разкажете за преживяванията си от кенгуру-грижите с вашите малки герои и така да се превърнете в част от застъпниците за промяна на практиките и повишаване на информираността по темата в България.
Историята на един родител има силата да промени бъдещето за друг!

share-your-kc-story-2618337
Ако анонимността ще ви накара да се чувствате по-комфортно, то останете анонимни. Ако желаете да бъдем в контакт – можете да ни оставите Вашите имена и начин за връзка в края на историята си.Ако искате да ни изпратите снимки с Вас и Вашето бебе, можете да го направите на office@premature-bg.com

Молим ви да споделите преживяванията от кенгуру-грижите с вашето бебе. Не е необходимо да следвате някаква точна структура или шаблон, следвайте собствените си мисли и чувства. Ако се затруднявате да започнете, ето няколко насочващи въпроса, които могат да ви помогнат:

  • Къде и кога гушнахте, кожа-до-кожа, бебето си за пръв път?
  • Чувствахте ли се подготвени?
  • Колко голямо беше вашето бебе тогава?
  • Как се почувствахте?
  • Имахте ли възможност да практикувате кенгуру-грижи с бебето си отново?
  • С какво времетраене бяха срещите ви?
  • Имаше ли нещо, което ви беше особено трудно или притеснително?

След като ни изпратите историята си, ние ще я публикуваме на страницата. Събраните истории ще бъдат оформени в електронна книжка, а междувременно ще се стремим към осигуряването на средства и за хартиено издание, за да достигнат разказите ви до възможно повече хора. Благодарим ви за отделеното време!