Предпазни маски за фототерапия дарени на неонатологията в Силистра

Предпазни маски за фототерапия дарени на неонатологията в Силистра

За най-мъничките бебенца в неонатологията на МБАЛ Силистра бяха осигурени предпазни маски за фототерапия, благодарение на дарение, осъществено от Фондация “Нашите недоносени деца”. Отделението в града е поредното, в което е изпратен този така важен консуматив за грижите за недоносените и болни бебета. С помощта на дарители вече 1000 маски (очила) за фототерапия са дарени в 8 неонатологични отделения от цяла България.

Неонатологичното отделение към МБАЛ Силистра обслужва област Силистра, като приема малки пациенти от Дулово, а понякога и от Тутракан. Всяка година в болницата се раждат около 300 бебета. Отделението поема и грижите за всички новородени от съседни градове до 28-я ден след раждането, ако се нуждаят от проследяване. Висок е и процентът на недоносените бебета, които се раждат в града. Той достига до 20 на сто, като включва и хипотрофичните малки новородени за гестационна възраст.

Надяваме се дарените маски да бъдат възможност те да получат още по-добри грижи в следродилния период.

Предпазните маски са осигурени, благодарение на дарение от възпитаниците от випуск 2004 на Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. Те се използват за предпазване на очите на новородените при фототерапия – процедура със специална лампа, която се прилага при лечението на жълтеница в неонаталния период. Жълтеницата може да има сериозни последствия за преждевременно родените деца поради тяхната незрялост и да предизвика дори трайни и необратими неврологични увреждания.

Фондация “Нашите недоносени деца” вече е изпратила маски за фототерапия и в неонатологичните отделения в:

  1. Стара Загора
  2. Сливен
  3. Русе
  4. Търговище
  5. Монтана
  6. Пазарджик
  7. СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” – София.

Благодарим за тази поредна възможност да подобрим грижите за най-малките и крехки пациенти в България!

Активна е кампания за осигуряване на маски за фототерапия за недоносените бебета

Преждевременно родените бебета се нуждаят от различни животоспасяващи грижи след раждането и за тях е необходима не само добра съвременна апаратура, но и консумативи, които често се изчерпват бързо.

Фондация “Нашите недоносени деца” се обръща с молба да ни подкрепите, за да осигурим маски (очила) за фототерапия, които ще бъдат изпращани в неонатологичните отделения в цялата страна от второ и трето ниво, които поемат грижите за най-мънички и рискови пациенти.

Можете да научите повече за кампанията ни и да я подкрепите тук.

Фондация “Нашите недоносени деца” работи вече над 11 години в България за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за преждевременно родените бебета и техните семейства. С различни дарителски кампании и благодарение на Вашата помощ, неведнъж сме осигурявали апаратура, консумативи или принадлежности за нуждите на различни неонатологични отделения.

Разчитаме за пореден път на вашето доверие и съпричастност, с които винаги помагате на най-малките герои на България!