В интензивното отделение

В интензивното отделение

Най-прекрасният момент от живота на всяка майка, за който тя така е копняла – раждането на нейното бебе, понякога за съжаление се оказва доста по-различен от очакваното.
Ако сте претърпели преждевременно раждане, по всяка вероятност бебето ви в момента се намира в интензивното отделение. За него денонощно се полагат специализирани медицински грижи. Недоносеното бебе е много крехко и уязвимо, а поради тази причина е от изключително значение то да бъде обградено от грижите и вниманието на високо-квафилицирани неонатолози.
Неонатологичното отделение разполага със специализирана апаратура, необходима за поддържане на доброто здраве на преждевременно родените бебета.

Някои медицински заведения в страната, където се извършват раждания, не разполагат с неонатологично отделение и в такъв случай е необходимо недоносеното бебе да бъде прехвърлено в отделение, където да получи адекватни високо квалифицирани грижи.

Преждевременното раждане е голям стрес за семейството и често родителите се чувстват твърде уплашени, объркани или дори отчаяни. Трябва да знаете, че вашите чувства са напълно нормални и че много други семейства са преживели същото като вас, а в момента се радват на прекрасните си порастнали деца. Всичко, което се случва в момента вероятно е ново и непознато за вас. Не знаете какво да очаквате, не знаете дали да се зарадвате или да плачете, не разбирате и дума от сложната терминология, която чувате от медицинския персонал. Ние добре знаем как се чувствате, защото сме преживели същото, което сега се случва на вас. И именно заради това ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни с опита си и информацията, с която разполагаме към сегашния момент.

Бъдете екип с вашето бебе, бъдете екип и с медицинския персонал.

Първо и неотменимо правило е да вярвате в добрия завършек на този труден момент. Ние знаем, че всичко в момента ужасно ви плаши, че не сте убедена дори дали желаете в детайли да се запознаете със състоянието на вашето бебе. Нашият опит обаче е показал, че колкото повече знаем за състоянието на детето, толкова по-полезни бихме могли да му бъдем.
Доверете се на специалистите и бъдете убедени, че те знаят какво правят, защото това е работата им. Създайте положителни отношения с персонала и не се страхувайте да питате за всичко, което не ви е ясно или ви тревожи. Тук можете да намерите много информация за преждевременното раждане и недоносеността, можете да се възползвате и от терминологичния речник, но най-адекватна информация можете да получите от тези, които се грижат за бебето ви 24 часа в денонощието. Помнете, че със специалистите ви обединява една обща цел – здравето на вашето бебе!