Моето слънце Божидар

Моето слънце Божидар

Раждане в: 32 г. с.
Размер на бебето: 2100 гр., 47 см
Причина за преждевременното раждане: отлепяне на плацентата
Болничен престой: 36 дни
Възраст на детето в момента: 8 месеца
Послание към останалите родители: Да са много силни , защото недоносените бебета са много борбени!

Казвам се Елеонора и съм майка на две малки ангелчета, които имат разлика 3 години и 1 месец. Първата ми бременност протече нормално – родих 5 дни преди термина едно прекрасно момиченце на 15.01.2009 г., но уви по стечение на обстоятелствата с втората не стана така. През 2010 г. ми откриха Тиреотоксикоза и така ми назначиха лечение и юни 2011 забременях за втори път . Бяхме много щастливи от радостна новина докато в края на втория месец ми прокървя. Отидох на лекар и ме лекуваха и успяхме да овладеем положението. Последваха много изследвания заради болеста ми но всички лекари казваха че бебето е нормално и се развива добре.

Така започнах пак работа и всичко беше добре. На 21.01.2012 г. излязох отпуска и с нагласата, че февруари ще изляза 45 дни преди раждане – терминът ми беше 06.04.2012 но уви на 11.02.2012 станахме сутринта и към 10:00 часа прокървих обилно и ме закараха в болницата.  Не можаха да овладеят положението и към 14:00 ч ми направиха спешно секцио.

Родих прекрасно момченце. Детенцето ми беше в много тежко състояние 10 дни на апаратна вентилация и още 11 дни на кислородна палатка. Междувременно ми казаха че има хидроцефална форма на главата правиха му скенер, но благодарим на Господ – няма хидроцефалия. Иначе от задушаването при раждане имам вода и кръвоизлив в главичката, но засега водата не се увеличава, а кръвоизлива го няма вече. Има също и отворен дуктос на сърцето, който започна да се затваря. Това е нашата история.

Искам да кажа на всички мами на недоносени бебета да бъдат много силни, защото няма по голяма радост от това ДА ПРЕГЪРНЕШ СВОЕТО ДЕТЕ!!!!!

bojidar-2-5915068