Историята на Ая – шепа любов

Историята на Ая – шепа любов

Казваме здравейте на всички родители, които ще отделят време да прочетат нашата история.

Ние сме семейство Иванови или на кратко: тати Иван, мама Тереза и нашето вече голямо, щуро и щасливо дете Анастасия.

Шепа любов родена едва 1,280 гр. и завидните 38 см.

Ще се опитам да бъда кратка и да опиша нашата история по начина, по който аз я преживях.

Всичко започна пред 2019 г. октомври месец точно на рождения ден на тати Иван, когато видяхме така исканите две чертички. Забременях много бързо и лесно и сякаш приказката, която бях планувала за нас започна. Тук е ред да вметна, че родих и водих цялата си бременост във Великобритания.

До тук добре.

Дойде ред и на първия фетален преглед при който се установи, че бебето не отговаря на седмиците, в които съм и е доста малко.

От тук започва и не толкова хубавата част.

Установи се, че малката Ая не расте с темповете, които са нормални. Започнаха куп изследвания, прегледи при специалисти и много, много чуденки от тяхна страна какво точно се случва. Пътувахме до съседни по-големи градове с надежда да открият защо бебето ми не расте. Имаше различни предположения и диагнози, но нищо от тях не се оказа вярно. Преминах през голям стрес от срещата с различни диоагнози и изследвания. Но винаги нещо в мен ми подсказваше, че моето малко момиче ще е наред. Моето твърдение беше, че тя ще се роди малка, но здрава спрямо моите пропорции. Аз съм от тези мини мами, които едва ли биха успели да износят 4 кг. бебе.

Въпреки всички изледвания, които бяха отрицателни не спираше тяхната тревожност и в навлизане на 30 г.с. посещавах всекидневно болницата. Проследяваха тоновете и през всяка нова седмица следяха развитието на плода. Но в един от тези дни тоновете паднаха и измерването показа, че за една седмица тя е пораснала с 10 гр. и нито един см.

Тогава започна истинската паника.

Спешно беше повикан и лекар с който да обсъдя и подпиша куп документи за спешно секцио. Тогава бях в 33 г.с. и назначиха секцио в първия ден на 34 г.с.

Започнаха да валят сценарии в моята глава, как и какво би могло да се случи с толкова малко бебе. Тогава се намесиха и лекарите.

Искрено съм благодарна на тях, за това, че не ми позволиха да падна духом. Започнаха да ми обясняват и разясняват какво точно предстои. Какво да очаквам и какво точно може би ще се случи.

Попитаха ме какво би ме направила щастлива и с какво биха могли да бъдат полезни в този ден.

Моето единствено желание беше да успея да кърмя моята малка Ая.

Денят беше 24 май 2019 г., когато пристъпвайки към родилното отделение в моята глава бушуваха емоциите на страх и щастие от така ранната поява на моята дъщеря.

Тук искам да благодаря и на моя съпруг, който беше през цялото време с мен и ме подкрепяше в операционната, без него нямаше да се справя.

Влязох с усимивка уверена, че тя ще проплаче и няма да има нужда от кислород.

Тогава чух най-сладкия силен и пронизващ сърцето ми плач. Моето малко момиче изплака и пое първите глътки въздух със скормните си килограми и сантиметри

Показаха ми я и я отнесоха в неонатологията.

Ето, че наистина съществувала любов от пръв и толкова кратък поглед.

След десетина минути разбрахме, че наистина всичко е наред и тя е едно малко и крехко здраво момиче.

Пожелаха ми леко възстановяване и веднага, когато съм готова ме очакват да прегърна детето си!!!

Представяте ли си, да възможно е!!!

Не успях да удържа емоциите си от щастие и се наложи да ме изнесат с леглото до неонатологията, за да видя детето си.

Още същия ден успях да я прегърна и помириша. Стояхме кожа до кожа доста дълго време.

Това не бих го заменила с нищо на света. Да имаш възможността да прегърнеш детето си.

Стояхме точно 3 седмици ЗАЕДНО в болница, обгрижвани и непрекъсното подкрепяни от лекари и акушерки. С тяхна помощ успях да закърмя Ая и това продължи година и 2 месеца

Това накратко е нашата история. Преминах през какво ли не през бременността, но не спирах да си повтарям и силно да вярвам, че всичко ще бъде наред!

Вярвам и съм убедена, че майчината любов и вяра са непобедими!