Подкрепете изграждането на първия семеен център, фокусиран върху недоносените деца и техните семейства

Подкрепете изграждането на първия семеен център, фокусиран върху недоносените деца и техните семейства

Днес, 17.11. отбелязваме Световния ден на недоносените деца. Световната статистика сочи, на всеки 30 секунди умира едно преждевременно родено детенце, а всяко десето дете в България се ражда недоносено.  С повече информация и навременни и адекватни грижи 75 на сто от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени. Обществото ни дължи подкрепа на семействата на недоносените деца. Затова, ние от Фондация „Нашите недоносени деца“ стартираме кампания за набиране на средства за изграждане  на първия семеен център, в който семействата на недоносените деца да намерят комплексна подкрепа от квалифицирани специалисти.

След раждането на недоносено дете родителите изпадат в безтегловност от липсата на адекватна информация и разбиране за това, което се случва с детето им и това, което предстои.  През този период те се опитват да получат отговор на хиляди въпроси – ще оцелее ли детето, защо се поставя в кувьоз, изпитва ли болка, какви са рисковете и евентуалните последствия. Родителите не могат да погалят детето си, да го усетят в прегръдките си, времето, което прекарват заедно е твърде ограничено. Този труден и деликатен момент е изключително изпитание за всяко семейство.

За това ние, от фондация „Нашите недоносени деца“, които сме изцяло родители на деца, родени твърде рано, си дадохме сметка, че е време да изградим място, където семействата могат да намерят синтезирана и достъпна информация. Място, където да се почувствате подкрепени, разбрани, спокойни и уверени, за да можете да бъдате от максимална полза за децата си и да отговорите адекватно на техните специфични потребности.

Центърът за семейства ще създаде среда, в която децата ще могат да развият пълния си потенциал, благодарение на специалистите по ранно детско развитие, а родителите им ще могат да получават информация, както и консултация с психолог.

За да успеем да реализираме този проект имаме нужда от помощ! Предстои да открием нашето „кътче“, където да започне да функционира семейният център за подкрепа на недоносените деца и техните родители, но се нуждаем от средства за ремонт, ако такъв е нужен, обзавеждане и закупуване на терапевтични играчки и материали за работа с деца, компютърна техника и мултимедия за провеждане на семинари и обучения, средства за покриване на месечни разходи.

Можете да подкрепите откриването на първия семеен център, изцяло фокусиран върху нуждите на недоносените деца и техните семейства чрез дарение на банковата сметка на фондацията, с основание „Откриване на семеен център“* или като се свържете с Василка Терзийска, координатор на проекта**.
Нека да подадем ръка на „нашите недоносени деца“, защото те са нашето бъдеще!

*Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC UNCRBGSF

**Василка Терзийска
координатор на проекта
vasilka@premature-bg.com
+359 886 398 839