Подкрепете създаването на три семейни стаи за недоносените бебета и техните семейства

Подкрепете създаването на три семейни стаи за недоносените бебета и техните семейства

Отново имаме нужда от вашата подкрепа! Един от основните приоритети на фондация „Нашите недоносени деца“ е въвеждане на семейно-ориентирана грижа за недоносените бебета по време на болничния им престой. Това изисква разширен достъп на родителите до неонатологичните отделения, както и възможност за кенгуру-грижа (контакт кожа-до-кожа) и включване в ежедневните грижи за бебето.

Ползата от контакта на новороденото, особено недоносено бебе с неговите родители е неуспорима. За това в развитите здравни системи по света, стаите от семеен тип са нещо напълно естествено. Това са помещения, които се оборудват според нуждите на недоносеното новородено бебе, където то може да прекарва време с родителите си, където те могат бъдат обучени как да се грижат за бебето си. Майката има възможност да кърми или да изцежда кърма за бебето си, като в същото време семейната стая им осигурява защитено пространство, което е от изключително значение в подобна стресова за семейството ситуация.

Семейната стая позволява също така практикуване на препоръчвания от Световната Здравна Организация метод, наречен кенгуру грижа. Доказано е, че този метод, при който майката и бебето са поставени в непосредствена близост, кожа до кожа, има голямо значение за подобряване състоянието на бебето, стабилизиране на неговите жизнени показатели, синхронизиране на дишането му с това на майката, подпомагане на кърменето и пр. Доказано е, че кенгуру грижата значително намалява болничния престой на недоносените бебета. Чрез изграждането на стаи от семеен тип в българските неонатологични отделения, фондация „Нашите недоносени деца“ цели подобряване на грижата за недоносените деца, а също така осигуряване на възможност за изграждане на връзката между родителите и новороденото.
В същото време ние сме наясно, че на първо място за качествената грижа за родените преждевременно бебета, както и за такива в тежко здравословно състояние са както добрите професионалисти, така и качествената медицинска апаратура. Големия брой преждевременни раждания, както и факта, че медицинската апаратура се амортизира бързо, поставя много отделения в ситуация на недостиг на важна техника, без която качествените медицински грижи са немислими.
Помогнете ни в нашето начинание така че да осигурим възможност повече родители да бъдат близо до своите бебета.

Можете да направите дарение:

1.Като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS BEBE на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
*Цена за еднократно дарение за абонати по договор с Теленор, VIVACOM и Mtel: 1 sms е 1 лв. ДДС не се начислява.
*Цена за потребители на предплатени услуги: 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.
2. Чрез ePay и United Bulgarian Bank на сайта на DMS.
3. Чрез сайта на Платформата, където можете да дарите чрез банкова сметка, PayPal, кредитна/дебитна карта чрез системата на БОРИКА