Фондация “Нашите недоносени деца” дари два броя перфузори на УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” в гр. Стара Загора.

Фондация “Нашите недоносени деца” дари два броя перфузори на УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” в гр. Стара Загора.

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари два броя едноканални перфузори на стойност 1560 лв. на Университетска многопрофилна болница за активно лечение – „Проф. Д-р Стоян Киркович“ гр. Стара Загора. Дарението беше направено със съдействието на DB Schenker България, които също дариха средства за закупуването на медицинските апарати.

image_from_ios_4-1438389Перфузорът е апарат, който е изключително потребен при грижата за недоносеното бебе в неонатологичното интензивно отделение, тъй като позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за парентерално хранене.

За екипа на Фондация „Нашите недоносени деца“ е изключителна радост, че можем да подкрепим неонатологичното отделение на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ и изказваме признателност и благодарност за всеотдайната грижа за недоносените бебета.

Благодарим на доц. Христо Мумджиев, завеждащ неонатологично отделение, който винаги съдейства с експертизата си, а по време на извънредното положение подкрепи семействата на недоносени деца чрез безплатни дистанционни консултации.