Търсят се добоволци за превод на актуални материали за детското развитие

Търсят се добоволци за превод на актуални материали за детското развитие

Една от основните цели на фондация „Нашите недоносени деца“ е да информира обществото по теми, свързани с преждевременното раждане, отглеждането на недоносено бебе и детското развитие. За втора поредна година Фондация „Нашите недоносени деца“ стартира инициативата „Превеждай актуални материали за детското развитие“. През 2020 г. заедно успяхме да публикуваме повече от 470 статии свързани с детското развитие.

Екипът черпи опит и информация от международни платформи и други организации от цял свят и всеки ден превежда статии и материали, за да предаде знанието на всички родители и специалисти у нас на достъпен език.

Ако за теб четенето и създаването на текстове е удоволствие, а английският ти е сила, стани част от това чудесно „преводаческо семейство“, за да помогнеш на много бъдещи и настоящи родители с полезни материали и актуална информация.

Може да се включиш веднага и да поемаш текущо преводи според възможностите си. Обикновено изпращаме на всеки доброволец 2-3 статии за превод и очакваме готовите преводи в рамките на 1 седмица.

Уговорката с всеки е индивидуална и дори да имаш възможност само за една статия на седмица, също си добре дошъл. Текстовете са с различна големина. Не се изисква познаване на специфични термини, но ако срещнеш понятия, с които не си наясно, може да ги оставиш в оригинал или да се обърнеш към екипа – те са винаги на разположение.

Всеки превод минава оценка от редакторския екип на фондацията. След одобрение на първия преводен материал от страна на редакторския екип, доброволецът получава възможност за участие в инициативата и получава следващ материал. Одобрените материали се публикуват и споделят със свободен достъп чрез сайтовете и социалните мрежи на фондация „Нашите недоносени деца“ и Център за детско развитие „Малки чудеса“.

Участвайки в кампанията:

  • Ще допринесеш за разпространението на актуална и научно достоверна информация в помощ на хиляди български родители и специалисти. Едновременно с това:
  • Ще упражняваш езика си и ще усъвършенстваш лексиката си.
  • Ще обогатиш знанията си.
  • Ще се запознаеш с нови хора и каузата, на която са се посветили.

Повече за инициативата може да намерите в страницата на TimeHeroes тук.