С дарители и доброволци обновихме център “Малки чудеса” 

С дарители и доброволци обновихме център “Малки чудеса” 

Толкова е хубаво, когато с обединени усилия успяваме да осигурим повече и по-качествени грижи за най-малките герои на България и техните семейства! Затова отскоро истински се радваме всеки ден, когато влезем в обновения с усилията на дарители и доброволци Център за детско развитие “Малки чудеса” към Фондация “Нашите недоносени деца”.

С неоценимата помощ на дарителите БОРИКА АД, KBC Global Services Bulgarian Branch и “Паркетен свят”, и сърцатият принос на доброволци от Бош Инженеринг Център София, превърнахме Центъра в още по-уютно и гостоприемно място за деца и родители. 

Ново обзавеждане и по-уютна обстановка

Бяха заменени и монтирани безвъзмездно подовите настилки и осигурени нови меки модули, нов батут, мебели и разнообразни играчки за най-малките ни посетители. Те ще им помогнат да развият и подобрят важни умения с помощта на нашите специалисти. А семействата, които идват за психологически консултации, също ще бъдат приемани в обновен кабинет и с нови удобни кресла, осигурени от дарителите, за да се чувстват по-комфортно. С доброволчески труд и много ентусиазъм получихме помощ и за демонтирането и монтирането на мебелите. 

Изключително признателни сме за оказаната подкрепа в усилията ни да осигурим така важната помощ за недоносените деца и близките им, която предлагаме в Център за детско развитие “Малки чудеса”. Центърът предоставя единствени по рода си в България услуги и консултации за проследяване на ранното детско развитие на недоносените деца и подкрепа за родителите им. От създаването му през 2017 година, в него сме оказали помощ на стотици семейства с  консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – лекари, психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене.

Осигуряваме подкрепа за недоносените деца и родителите им

От  2021 г. Фондация “Нашите недоносени деца” стартира и собствена пилотна програма  за проследяване на здравето, растежа и развитието на недоносените бебета, тъй като България е една от малкото страни в света, в която няма подобна национална програма. 

Благодарение на нашите партньори БОРИКА АД, в Център за детско развитие  “Малки чудеса” се предлага възможност за комплексно проследяване на развитието на преждевременно родени деца от 0 до 1 г. Пилотната програма e насочена към семейства с доход под минималния за страната, като всички услуги и консултации със специалисти са напълно безплатни за тях. В рамките на 12 месеца те имат възможност да се възползват от консултации с неонатолог, рехабилитатор, ерготерапевт, детски психолог, специалист по ранна детска интервенция, консултант по кърмене и фамилен психотерапевт. 

За родителите на недоносени деца, Фондация “Нашите недоносени деца” осигурява помощ и подкрепа и чрез така важната психологическа помощ с Група за подкрепа и взаимопомощ, ако бебето ви е още в болница,  Група за подкрепа и взаимопомощ, когато бебето ви е вкъщи, Група за родители на деца с увреждания, както и  Подкрепа за родители, преживели загуба, като срещите, водени от семейния психотерапевт  Ния Коновска, са безплатни за семействата.

Специални благодарности на Юлиян Христов, който засне безвъзмездно прекрасните снимки, с които ви представяме обновения Център за детско развитие „Малки чудеса“.